10 voor 10 Challenge

Mijn Apeldoorn

Wat als een kop koffie het verschil kan maken?

1 maand, 3 acties, een buddy helpt je op weg

Doel 10 voor 10 Challenge

Het doel van de 10 voor 10 Challenge is om 10 netwerkbuddy’s te koppelen aan 10 alleenstaande ouders om daarmee hun netwerk te vergroten en ook de kans op werk.

Wat houdt de Challenge in?

We dagen 5 ondernemers en 5 ambtenaren binnen de gemeente Apeldoorn uit om van 12 maart  2018 tot en met 12 april 2018 hun netwerk in te zetten voor een ander. Concreet betekent dit dat er 3 acties uitgezet worden voor een alleenstaande ouder die zijn of haar netwerk wil vergroten. Samenwerken en iemand helpen in de zoektocht naar werk, daar gaat het om!

Veel mensen in Nederland vinden werk of stages via andere mensen in hun omgeving, met behulp van hun zogenaamde netwerk. Nieuwe mensen leren kennen, kopjes koffie drinken en jezelf presenteren via LinkedIn. Het hoort allemaal bij het vergroten en behouden van een netwerk. Maar waar moet je beginnen en hoe werkt netwerken eigenlijk? Door ervaren netwerkers te koppelen aan deelnemers op zoek naar werk, biedt de 10 voor 10 Challenge hulp bij het zetten van een volgende stap naar een baan.

Meedoen aan de 10 voor 10 Challenge

Raak jij ook zo enthousiast van dit idee en wil je meedoen als deelnemer of netwerkbuddy? Dat kan! Wij zijn op zoek naar 3 type deelnemers. Wat je van ons kunt verwachten als organisatie en wat wij van jou verwachten als deelnemer, lees je hieronder.

Ja, ik wil meedoen!

... als werkzoekende alleenstaande ouder

Ben jij een alleenstaande moeder of vader en op zoek naar werk? Lijkt het je leuk om daar hulp bij te krijgen door in contact te komen met een netwerkbuddy? Dan zijn we op zoek naar jou! We zoeken 10 deelnemers. Meld je aan voor 6 maart 2018.

  1.  Je meldt je aan door een e-mail te sturen naar 10voor10challenge@apeldoorn.nl. Vermeld hierin je naam en telefoonnummer.
  2. We bellen je op en maken een afspraak om elkaar beter te leren kennen. Lijkt het je nog steeds leuk om mee te doen? Dan nodigen we je uit voor onze startbijeenkomst op 12 maart.
  3. We koppelen jou samen met een andere deelnemer aan twee netwerkbuddy’s.
  4. Op 12 maart komen alle deelnemers en netwerkbuddy’s samen. We leren elkaar kennen, leren meer over netwerken en hoe we elkaar kunnen helpen. Hierna gaat de 10 voor 10 Challenge van start en zet jouw netwerkbuddy zich een maand voor je in!

... als netwerkende ondernemer/ ambtenaar

We vragen je drie acties te ondernemen binnen een maand. Dit kan van alles zijn en hoeft helemaal niet veel tijd te kosten. Kan de deelnemer een dag meelopen bij je bedrijf bijvoorbeeld? Help je iemand bij het maken van een LinkedIn pagina? Of regel je een koffie-afspraak bij een passende organisatie? We laten jullie vrij om erachter te komen welke acties jullie samen willen ondernemen en wat jullie hierover afspreken. We zoeken 5 ambtenaren van de gemeente Apeldoorn en 5 ondernemers. Meld je aan voor 6 maart 2018.

  1. Je meldt je aan door een e-mail te sturen naar 10voor10challenge@apeldoorn.nl. Vermeld hierin je naam en telefoonnummer.
  2.  We bellen je op, lichten de Challenge nader toe en beantwoorden eventuele vragen. Lijkt het je nog steeds leuk om mee te doen? Dan nodigen we je uit voor onze startbijeenkomst op 12 maart.
  3. We koppelen jou, samen met een andere netwerk-buddy, aan twee deelnemende ouders.
  4. Op 12 maart komen alle deelnemers en netwerk-buddy’s samen. We leren elkaar kennen, leren meer over netwerken en hoe we elkaar kunnen helpen. Hierna gaat de 10 voor 10 Challenge van start en zetten jullie je als duo samen in voor een tweetal deelnemers door beiden 3 acties te ondernemen.

Vragen

Heb je nog vragen? Aarzel niet en bel, whatsapp of mail ons gerust!

Het 10 voor 10 Challenge team
10voor10challenge@apeldoorn.nl
Telefoon/whatsapp:  06 43 04 64 84