Ga naar de homepage
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Inwoner gemeente Apeldoorn besmet met coronavirus

09-03-2020

Bij een inwoner van de gemeente Apeldoorn is besmetting met het coronavirus (COVID-19) vastgesteld. Er is een link tussen deze patiënt en Noord-Italië. De nieuwe patiënt zit in thuisisolatie en maakt het naar omstandigheden goed.

Mijn Apeldoorn

 

GGD Noord- en Oost-Gelderland heeft onderzocht met wie deze patiënt contact heeft gehad (contactonderzoek). Contacten van de patiënt zijn door de GGD benaderd en hebben instructies gekregen over wat zij moeten doen. Mochten deze contacten klachten krijgen die passen bij het nieuwe coronavirus, dan worden zij ook in isolatie geplaatst en getest op dit virus.

Het RIVM en de GGD blijven alert op nieuwe besmettingen en passen hetzelfde protocol toe als nieuwe patiënten gevonden worden: isolatie, contactonderzoek en doorlopende monitoring van de contacten van een patiënt. Door deze maatregelen verkleinen we de kans dat de ziekte zich in Nederland kan verspreiden.

Burgemeester Ton Heerts: “We staan als gemeente in direct contact met de GGD, veiligheidsregio en het RIVM. We zien dat alle instanties doen wat nodig is om het virus zoveel mogelijk binnen de perken te houden. Verder is het noodzakelijk om de hygiëne adviezen van het RIVM op te volgen.”