Ga naar de homepage

Alle kinderen doen mee

13-11-2017 14.10 uur

De dure wintermaanden en feestdagen staan voor de deur. Gezinnen met kinderen schaffen van alles aan in deze periode zoals een nieuwe winterjas, schoenen of sportkleding. Maar ook een mooi decembercadeau voor Sinterklaas of Kerst. Niet voor iedereen is dit zomaar te betalen. Toch verdient elk kind dezelfde kansen. De gemeente geeft in deze periode graag een steuntje in de rug.

Mijn Apeldoorn

In de gemeente Apeldoorn zijn veel initiatieven voor kinderen uit gezinnen waar minder te besteden is. Zo ondersteunt de gemeente deze gezinnen met bijvoorbeeld de Kidskaart of een financiële bijdrage voor het behalen van zwemdiploma A voor kinderen. Deze en nog meer initiatieven zijn nu gebundeld op www.apeldoorn.nl/allekinderendoenmee Hier kunnen gezinnen met kinderen vinden welke regelingen en mogelijkheden er allemaal zijn.

De regelingen en mogelijkheden zijn onderverdeeld in thema’s zoals: School, Vrije tijd & Uitjes en Sport & Cultuur. Onder het thema school lezen ouders bijvoorbeeld hoe ze bij Stichting Leergeld kunnen aankloppen voor een financiële ondersteuning voor schoolactiviteiten. En bij Sport & Cultuur dat een lidmaatschap voor CODA Junior gratis is voor kinderen.

Extraatje voor de wintermaanden

Op vrijdag 10 november zijn de kidskaarten weer uitgereikt. De kidskaart is een set cadeaubonnen voor kinderen tot 18 jaar uit gezinnen met een laag inkomen. Dit jaar is besloten om de kidskaart eenmalig te verhogen. Kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 11 jaar krijgen een kidskaart ter waarde van €100,- en kinderen van 12 tot en met 17 jaar krijgen een kidskaart ter waarde van €150,-.  De cadeaubonnen zijn in te leveren bij 49 winkels in Apeldoorn.

Ook voor gezinnen met schuld

De Kidskaarten worden persoonlijk toegekend door de gemeente aan ouders van kinderen tot 18 jaar die dit jaar ook de RegelRecht strippenkaart hebben ontvangen. Vanaf dit jaar kunnen gezinnen in de wettelijke schuldhulpverlening ook een strippenkaart ontvangen voor hun kinderen. Zij krijgen daar dan ook de kidskaart bij. Voor meer info over de kidskaart: www.apeldoorn.nl/kidskaart