Homepage Apeldoorn.
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Ambassadeurs vragen aandacht voor aangepast sporten

08-03-2018

Zes Apeldoornse sporters vroegen wethouder Stukker deze week om aandacht voor Uniek Sporten. Samen met de Werkgroep Sporten Met een Beperking zetten zij zich in om het sport- en beweegaanbod voor mensen met een beperking te ondersteunen en te ontwikkelen. “Een mooi initiatief dat ik van harte ondersteun”, zegt wethouder Nathan Stukker. “Iedereen – met of zonder beperking – moet in Apeldoorn kunnen sporten”.

Mijn Apeldoorn

De ambassadeurs hebben volop ideeën om het aangepast sporten in Apeldoorn toegankelijker te maken. Zo zou er onder andere nog meer samengewerkt kunnen worden tussen de werkgroep, gemeente, sportverenigingen en intermediairs. “Gewoon meedoen bij reguliere sportverenigingen is nog niet zo gewoon voor mensen met een beperking”, zegt Stukker. “Het blijkt dat zij minder sporten en bewegen dan mensen zonder beperking. Ook voor hen is voldoende bewegen van belang. Het is goed voor de gezondheid en sociale contacten, en het is natuurlijk ook gewoon leuk.”

Sport- en Cultuurdag

De wethouder hoopt dat de Sport- en Cultuurdag voor Unieke Mensen op 14 april bij het Kristal velen mag inspireren, net als het WK Rolstoeltennis eind mei bij de Apeldoornse tennisverenigingen TC Sprenkelaar en TV De Maten. “Zoals bij eerdere topsportevenementen zullen wij ook rond dit evenement weer verscheidene side-events organiseren. Het feit dat 2018 ook uitgeroepen is tot ‘Gelders Jaar van het Aangepast Sporten’ geeft mogelijkheden genoeg om samen met de verenigingen een prachtig programma aan te kunnen bieden.”

Periodiek in gesprek

Wethouder Stukker neemt de adviezen en verbeterpunten van de ambassadeurs zeer ter harte en heeft aangeboden om periodiek in gesprek te blijven om ervaringen en ideeën met elkaar te kunnen delen. Nog voor de zomer volgt een nieuwe ontmoeting. (Sport)organisaties die meer willen weten over Uniek Sporten kunnen terecht op www.unieksporten.nl regio Apeldoorn of mailen naar apeldoorn@unieksporten.nl.