Ga naar de homepage
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Apeldoorn benoemd tot bij-vriendelijke gemeente

10-04-2019

Nederland Zoemt heeft Apeldoorn uitgeroepen tot bij-vriendelijke gemeente. Daarmee beloont Nederland Zoemt de gemeente Apeldoorn voor haar inzet voor de wilde bij.

Mijn Apeldoorn

Apeldoorn is erg begaan met behoud van de bijenstand. Eén van de grootste bedreigingen waarmee de wilde bij kampt, is het gebrek aan voedsel en nestgelegenheid. Door het inzaaien van wilde flora levert een gemeente een bijdrage aan een goede leefomgeving voor de bij. Meer dan de helft van de gemeentelijke grasbermen wordt inmiddels ecologisch beheerd.

Wethouder Wim Willems ziet de titel bij-vriendelijke gemeente als een mooie bevestiging van de kwaliteit van het Apeldoornse groenbeheer: “We houden met ons groenbeheer zo veel mogelijk rekening met insecten. Onze bloemrijke bermen zorgen niet alleen voor kleur in de stad, maar ze vormen ook een uitstekende plek voor bijen.”

Op verschillende plekken stimuleert de gemeente initiatieven die bijdragen aan biodiversiteit. Zo werd er onlangs nog, in samenwerking met IVN, een insectenhotel in de Heemtuin in de Maten geplaatst.