Homepage Apeldoorn.
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Naar Gezinsstad

Beweegtuin in Orden

Apeldoorn is een mooie beweegtuin voor jong en oud rijker. Het initiatief ontstond in 2018. Een aantal fysiotherapeuten zagen op een andere plek in Apeldoorn een mooie locatie ontstaan waar jong en oud samen kunnen bewegen. Dat zagen ze wel zitten voor hun toen nog erg kale binnentuin. Tegelijkertijd vroeg de wijkraad Brink & Orden zich af of het winkelcentrum in de wijk niet wat groener en prettiger kon. Deze vragen samen leidden tot het idee van de beweegtuin in Orden.

Samen plan gemaakt

Samen met de wijkraad en vertegenwoordigers van huisartsen en fysiotherapeuten in de buurt heeft de gemeente het plan voor de tuin gemaakt. De beweegtuin is erg goed te gebruiken door mindervaliden en mensen die moeten revalideren, bijvoorbeeld om te oefenen. Zo staat er een handfiets en is er een oefenparcours om te kunnen oefenen met stoepranden en grind. Maar ook andere mensen die graag buiten willen bewegen, kunnen uiteraard van de beweegtuin gebruikmaken.

Bijdragen van partners

De Stichting GEZond in Orden, waar de huisartsen en fysiotherapeuten deel van uit maken, betaalde mee aan de beweegtoestellen. Ook de wijkraad betaalde mee aan een mooie pergola die de entree van de binnentuin markeert en in de loop van 2021 steeds groener zal worden.

Kleurrijkere tuin

Ook de tuin zelf is kleurrijker en mooier geworden. Wat eerst een kale grasvlakte was, is nu een mooie tuin met veel vaste beplanting. Ook de rest van het winkelcentrum is ‘vergroend’, dankzij de aanplant van nieuwe planten en bomen.

Vernoemd naar Johan Hartmann

Iemand die zich met hart en ziel inzette voor de toegankelijkheid van de openbare ruimte was Johan Hartmann. Johan was ernstig gehandicapt en zat in een rolstoel. Maar dat belette hem niet om zich als ambassadeur van de stichting Vol Levenslust in te spannen om Apeldoorn toegankelijker te maken voor mensen die, net als hij, gehandicapt zijn. Helaas is Johan eind januari 2020 overleden. Omdat we hem dankbaar zijn voor zijn gedrevenheid en inzet, is de beweegtuin in Orden vernoemd naar Johan Hartmann.

Mijn Apeldoorn

  • Beweegtuin ordenBekijk een grotere versie
  • BeweegtuinBekijk een grotere versie