Homepage Apeldoorn.
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Boodschap burgemeester Ton Heerts 24 maart

Burgemeester Ton Heerts: ‘Ik hoop en verwacht dat boetes uitdelen niet nodig zal zijn. Maar als de regels worden overtreden, gaan we dat wél doen. Om onze ouderen en kwetsbaren te beschermen.’

Mijn Apeldoorn

Beste inwoners en ondernemers van Apeldoorn,

Voor zover het nog niet duidelijk was is het sinds gisteren nogmaals aangescherpt: iedereen moet zoveel mogelijk thuis blijven. Dat is de enige manier om het coronavirus in te dammen.

Wie echt naar buiten moet, doet dat bij voorkeur alléén en op minstens anderhalve meter afstand van andere mensen.

Wat de aangescherpte regels zijn, kun je lezen op de website van de rijksoverheid en van de gemeente Apeldoorn. Ik begrijp dat er natuurlijk nog vragen zijn over hoe het één en ander precies uitpakt. Die gaan we ook zo goed mogelijk beantwoorden.

Wat ik hier echt wil benadrukken: de fase van een eigen invulling geven aan alle voorschriften is nu echt definitief voorbij. Niemand kan nu nog denken dat dit niet over hem of haar gaat. De strenge regels die sinds gisteren gelden, gelden echt voor iedereen. Ook voor u, ook voor jou.

En waar tot nu toe mensen werden aangesproken als ze zich er niet aan hielden, kunnen er nu boetes komen. En dat is natuurlijk heel raar, om mensen een boete te moeten geven, alleen omdat ze dicht bij elkaar willen zijn. Maar het kan nu echt even niet anders.

Ik hoop dan ook heel erg dat dat niet nodig is. Ik heb daar ook goede hoop op, want tot nu toe houdt de overgrote meerderheid van de Apeldoorners zich heel goed aan alle maatregelen.

Maar laat ik helder zijn: als blijkt dat ergens de regels worden overtreden, gaan we wél optreden. Met maar één doel: het beschermen van onze ouderen en kwetsbaren en het overeind houden van ons zorgsysteem. Voor iedereen.

Zodat we hier met elkaar goed doorheen komen.

Apeldoorners, ik reken opnieuw op u.

Ton Heerts, burgemeester van Apeldoorn