Homepage Apeldoorn.
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Boodschap burgemeester Ton Heerts 25 april

Geen kleedjes, geen aubade: Koningsdag vieren we dit jaar thuis. Burgemeester Ton Heerts wenst u een gezellige Koningsdag. En denkt u bij uw Koningsdag-inkopen aan de Apeldoornse ondernemers?

Mijn Apeldoorn

Beste Apeldoorners,

Maandag 27 april is het Koningsdag. Normaal gesproken is dat één van de gezelligste dagen in het jaar, met aubades, kleedjesmarkten, zeepkist-races en overal muziek.
Maar we zitten in een crisis, nog steeds. En die is nog niet voorbij. Er sterven nog iedere dag mensen aan corona, er worden nog steeds mensen ziek.
Ik hoor veel vragen over wat er wel en wat er niet kan op Koningsdag. Ik hoor ook dat er hele straten zijn die samen wat organiseren. Mijn dringende verzoek aan u: vier het thuis, in uw tuin, op het balkon, in uw huiskamer. Alleen met uw gezin of huisgenoten. Maar niet op straat. Ook niet met twintig mensen op anderhalve meter. Want hoe meer mensen, hoe moeilijker het is om afstand te houden.
Er zijn een heleboel initiatieven om Koningsdag op een andere manier te vieren. Voor inspiratie daarvoor kunt u kijken op de website Koningsdagthuis.nl. Onze koning Willem-Alexander blijft dit jaar thuis op zijn verjaardag. En dat doet hij niet voor niets. Laten we zijn goede voorbeeld volgen.
Ik wens u een hele gezellige koningsdag. En o ja, als u nog lekkere hapjes wil kopen, of een oranje jurk of blouse, doet u dat dan alstublieft bij een Apeldoornse ondernemer. Ze hebben het nodig.

En dat geldt natuurlijk ook voor de tompoucen. Op uw gezondheid!