Homepage Apeldoorn.
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Boodschap burgemeester Ton Heerts 4 april

Het wordt prachtig weer de komende dagen. Toch is de boodschap: blijf zoveel mogelijk thuis. Maar waarom mogen de vakantieparken dan toch open, zij het onder strikte voorwaarden? Burgemeester Ton Heerts licht het toe.

Mijn Apeldoorn

Beste Apeldoorners,

Het wordt prachtig weer de komende dagen. En normaal gesproken trekken we er dan op uit en verheugen we ons op de paasdagen en de meivakantie die voor de deur staan.

Helaas, het is nu crisistijd, en geen vakantietijd.

En dus  is het dringende advies: blijf zoveel mogelijk thuis.

Dat is geen leuke boodschap. Zeker niet voor de ondernemers in de recreatiesector.
Want zij hebben de afgelopen maanden en weken nog geïnvesteerd in hun vakantieparken en campings om hun gasten weer te kunnen ontvangen.

En het is misschien ook wel een verwarrende boodschap. Want als mensen thuis moeten blijven, waarom mogen de vakantieparken dan toch open?  Die vraag hebben we veel gekregen.

Die verwarring is begrijpelijk en we hebben de afgelopen dagen ons best gedaan om in persoonlijke contacten met een aantal ondernemers uit te leggen waarom dat zo is. Dat we dat besluit juist genomen hebben om de ondernemers nog enige lucht te geven. 

En ik weet heel goed dat dit allemaal niet ideaal is, maar nogmaals: we leven echt in een crisis. Een flinke crisis. Daar heeft iedereen last van. En de overheid en de gemeente Apeldoorn doen echt hun stinkende best om iedereen zoveel mogelijk te steunen, maar we kunnen dit niet alleen. We hebben iedereen nodig. Ook u.

Beste Apeldoorners, hou vol, houd moed en zorg goed voor elkaar. Goed weekeind.