Ga naar de homepage
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Cadeautje voor moederdag? Shop op rustige momenten

07-05-2020

Ruimte maken om verantwoord je boodschappen te kunnen doen: dat is de opdracht aan iedereen. Afgelopen weekend was goed zichtbaar in de binnenstad dat iedereen daar zijn best voor doet. Blijf winkelen met gezond verstand en vermijd de drukte.

Mijn Apeldoorn

Op straat zie je goed georganiseerde wachtrijen voor de winkels ontstaan, binnen in winkels zijn maatregelen genomen en reclameborden en kledingrekken zijn grotendeels uit het straatbeeld verdwenen. Toch ervaren we dat het tijdens de piekuren tussen 11:00 en 15:00 beter kan.

Hoe maken we nog meer ruimte? 

  • Parkeer fietsen niet in de winkelstraat. Een fiets minder in de winkelstraat, betekent anderhalve meter meer voor winkelend publiek. Parkeer je fiets dus niet in de winkelstraten of langs de markt, maar zet hem -gratis, veilig en droog- in een van de stallingen;
  • Kom -waar mogelijk- alleen naar de stad en koop gericht. Gezellig samen naar de binnenstad? Probeer dat echt waar mogelijk niet te doen. Maak er geen uitje van. We zien dat nog heel veel mensen samen of met het hele gezin naar de stad gaan.

Anderhalve meter pijlen

Dat anderhalve meter afstand houden niet altijd makkelijk is, dat merken we allemaal. Daarom vind je vanaf nu in het winkelgebied pijlen van anderhalve meter op straat. De pijlen maken meteen duidelijk hoe ver we eigenlijk afstand moeten houden. 

Moederdag

Aanstaande zondag is het moederdag. Ben je van plan een cadeautje in de stad te kopen? Hou rekening met de drukke uren en koop je cadeautje alvast voor zaterdag.

De burgemeester maakte er onlangs een filmpje over. Bekijk het filmpje.  • Anderhalvemeter pijlBekijk een grotere versie
  • WachtrijBekijk een grotere versie