Homepage Apeldoorn.
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Gemeentebestuur kijkt vooruit naar 2040

28-09-2020

Hoe kan Apeldoorn zich het beste ontwikkelen in de komende twintig jaar? Hoe leven en werken we in 2040? Wat zijn de grote veranderingen? In oktober wil de gemeenteraad besluiten wat de belangrijkste ambities worden. Op 24 september heeft de raad voor het eerst hierover gepraat. Op basis van dit gesprek werkt het college van b en w nu verder aan de visie.

Mijn Apeldoorn

Burgemeester Ton Heerts vertelt over het hoe en waarom van de toekomstvisie: “Wie kan voorspellen waar we over twintig jaar staan? Niemand. Het is wel goed om samen te benoemen wáár je het liefste wilt staan in 2040. Want we willen onze grote sociale kracht en alle andere kwaliteiten van onze gemeente behouden en versterken. En stappen zetten om de dorpen en de stad Apeldoorn beter, completer, mooier, groener en duurzamer te maken. Met de sterke economie die hoort bij een grote gemeente in Nederland. Dat lukt alleen als je over de horizon durft te kijken en de komende jaren slimme keuzes maakt.

We nemen hier de tijd voor in het bestuur, ook al hebben we vooral door de coronacrisis veel andere dingen aan ons hoofd. De laatste keer dat we zo ver vooruitkeken als gemeente is tien jaar geleden. Toen keken we naar het jaar waarin we nu leven, 2020, als ‘de toekomst’. Dus is het tijd om opnieuw een doorkijk te maken met actuele kennis over onze samenleving en ons land.”

Bekijk het gesprek van 24 september over 'Apeldoorn 2040'.  • Apeldoorn 2040Bekijk een grotere versie