Homepage Apeldoorn.
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Gemeentewerf Apeldoorn Noord geopend

15-04-2019

De gemeentewerf Apeldoorn Noord is op maandag 15 april officieel in gebruik genomen. Vanaf deze locatie verricht de gemeente al haar werkzaamheden voor het beheer en onderhoud van de openbare ruimte in Apeldoorn Noord. Deze nieuwe uitvalsbasis vervangt de huidige locaties aan de Vlijtseweg.

Mijn Apeldoorn

Wethouder Wim Willems verrichtte met trots de opening van de nieuwe werf: “Het is een prachtig duurzaam en functioneel gebouw. Een mooie nieuwe uitvalsbasis voor onze collega’s, en een goede impuls voor de Kanaal Zone.”

In het ontwerp vormen duurzaamheid en functionaliteit de rode draad. Naast het opwekken van zonne-energie, is ingezet op zoveel mogelijk energiebesparing. Het zonnedak voorziet in de eigen stroombehoefte van de werf en het materieel zoals elektrische bosmaaiers, heggenscharen en bladblazers. Daarnaast leveren de zonnepanelen energie voor andere gebouwen. Twee markante zoutsilo’s zorgen voor de zoutvoorziening bij gladheid.

Op zaterdag 15 juni, tijdens de Dag van de Bouw, wordt de werf opengesteld van 14.00 tot 17.00 uur voor alle geïnteresseerden die een kijkje willen nemen.  • gemeentewerfBekijk een grotere versie