Ga naar de homepage
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Informatieplicht energiebesparing voor ondernemers

29-04-2019

Vanaf 1 juli 2019 geldt de Informatieplicht Energiebesparing voor bedrijven die jaarlijks veel energie verbruiken. Omdat deze landelijke informatieplicht ook gevolgen kan hebben voor Apeldoornse ondernemers, informeren OVIJ en gemeente Apeldoorn hen hier over.

Mijn Apeldoorn

Wat is de Informatieplicht Energiebesparing?

Verbruikt een bedrijf jaarlijks meer dan 50.000 kWh of 25.000 m3 aardgas(equivalent) aan energie? Dan is de ondernemer wettelijk verplicht om energiebesparende maatregelen te nemen met een terugverdientijd van vijf jaar of minder. Denk bijvoorbeeld aan maatregelen als het aanpassen van verlichting of isolatie van bedrijfspanden.

Vanaf 1 juli 2019 komt daar nog een wettelijke verplichting bij. Ondernemers die meer dan 50.000 kWh of 25.000 m3 aardgas(equivalent) aan energie gebruiken, moeten vóór die datum rapporteren welke maatregelen ze hebben uitgevoerd. Dat moet via het eLoket van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Waarom de Informatieplicht Energiebesparing?

Doel van de invoering van de Informatieplicht is om de energiebesparing in Nederland te versnellen. Zo krijgt ook de CO2-reductie in Nederland een impuls. Naast dat het een wettelijke verplichting is, investeren ondernemers met energiebesparing in een duurzame en zuinige bedrijfsvoering en besparen ze direct op hun energierekening.

Wat moeten bedrijven doen?

Op de website www.WATTjemoetweten.nl kunnen ondernemers makkelijk kijken of de Informatieplicht ook voor hun bedrijf van toepassing is.

Bijeenkomt Informatieplicht 21 mei

Op dinsdag 21 mei 2019 organiseren de Bedrijven Kring Apeldoorn, VNO NCW Stedendriehoek en de Omgevingsdienst Veluwe IJssel een bijeenkomst over de Informatieplicht. De bijeenkomst is bij Sprengeloo, Sprengenweg 81 in Apeldoorn van 18.30 - 19.30 uur. De bijeenkomst is zowel voor leden als voor niet-leden van de BKA. Aanmelden kan via info@bedrijvenkringapeldoorn.nl.

Wat kunnen kleinverbruikers doen?

Bedrijven met minder dan 50.000 kWh en 25.000 m3 aardgas(equivalent) aan energie per jaar gebruiken, zijn niet verplicht om energiebesparende maatregelen te treffen en te melden. Uiteraard kan het ook voor deze bedrijven interessant zijn om maatregelen te treffen waarmee bespaard kan worden op energiekosten.

Energie besparen, dat loont!

Meer informatie over wat de gemeente Apeldoorn en andere organisaties voor bedrijven kunnen betekenen? Kijk op de pagina Bedrijven en Energie of bekijk de flyer op www.WATTjemoetweten.nl.