Ga naar de homepage
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Kick-off 'Verbrede Leerpaden in de Zorg'

20-09-2018

Op 21 september geeft wethouder Wim Willems het startschot voor de kick-off van het project ‘Verbrede Leerpaden in de Zorg’. Via dit project kunnen leerlingen praktijkervaring opdoen in verschillende zorginstellingen. Zorgplatform Apeldoorn is de initiatiefnemer.

Mijn Apeldoorn

Het Zorgplatform bestaat uit 23 zorg- en welzijnsorganisaties en wordt gefaciliteerd door de gemeente Apeldoorn. Het project Verbrede Leerpaden wordt ook ondersteund door het platform Leren en Werken en UWV.

Uniek traject

De belangstelling voor Verbrede Leerpaden is groot: op de wervingsdag afgelopen 5 juni kwamen ruim 100 geïnteresseerden af. Er zijn in totaal 25 kandidaten aangenomen voor dit unieke traject. De deelnemende zorgorganisaties en -opleidingen zorgen ervoor dat leerlingen in minimaal twee verschillende instellingen (cure, care en ook het maatschappelijk domein) praktijkervaring opdoen. Daarnaast garanderen de deelnemende werkgevers een plek bij een van de organisaties binnen het project.

Gezamenlijke aanpak

Het onderwijs binnen dit project is praktijkgestuurd. De leerling heeft zelf de regie over het eigen onderwijstraject. ROC Aventus en Saxion Hogeschool zijn als opleiders verbonden aan het project.
De gezamenlijke aanpak van arbeidsmarktvraagstukken via het Zorgplatform moet zorgen voor een versterking van de regionale arbeidsmarkt voor zorg en welzijn. Het platform draagt eraan bij dat het werken in de zorg blijvend interessant is voor de werknemer.