Ga naar de homepage

Leienplein

Mijn Apeldoorn

Wat gaan we doen?

Op het Leienplein wordt vanaf maandag 14 januari bestratingswerkzaamheden uitgevoerd. De werkzaamheden duren tot en met 22 februari 2019. De bedoeling van de aanpassing is dat verkeersdeelnemers straks meer het gevoel krijgen dat ook de omliggende stukken straat bij het plein horen en zij op het plein 'te gast' zijn. De verkeersrouting blijft verder ongewijzigd.

Door de gele bestrating van het plein uit te strekken over de aangrenzende stukken ziet het er straks uit als één geheel. Dit wordt aangevuld met op- en afritconstructies bij het bereiken en verlaten van het plein.

Planning

De Nieuwstraat en de Asselsestraat zullen tijdens de werkzaamheden in fases voor het doorgaand verkeer worden afgesloten. Door in fases te werken wordt de overlast beperkt. Woningen, winkels en bedrijven rondom het plein zijn tijdens de afsluitingen minder goed bereikbaar.

  • Fase 1: Aanpak van de Nieuwstraat tussen de expeditie ingang van de Oranjerie en de aansluiting met de Asselsestraat. Vanaf dit moment rijdt de bus niet meer door de Nieuwstraat maar volgt een route via de Wilhelmina Druckerstraat. De haltes in de Nieuwstraat en de Vosselmanstraat bij Coda komen dan tijdelijk te vervallen. (vanaf 14 januari)
  • Fase 2: Aanpak kruising Nieuwstraat – Asselsestraat. Als we hier aan het werk zijn kan de bus er nog niet door. Ook al het overige verkeer (inclusief chauffeurs die hier normaliter langs komen voor bevoorrading) moet rekening houden met het feit dat deze kruising in deze periode afgesloten is. De Asselsestraat en de Nieuwstraat lopen dan in beide richtingen dood op de kruising. (31 januari t/m 8 februari)
  • Fase 3: Aanpak Asselsestraat tussen de Korte Nieuwstraat en de kruising bij de Nieuwstraat. De Nieuwstraat is in deze fase weer te gebruiken door het verkeer. (11 februari t/m 1 maart)

De taxistandplaats aan de Nieuwstraat blijft op dezelfde plek. Op het moment dat het kruispunt Nieuwstraat/Asselsestraat/Korenstraat eruit ligt mogen de taxi’s tijdelijk op de Nieuwstraat en Vosselmanstraat in twee richtingen rijden. Tijdens uitgaansavonden rijden de taxi’s dan dus zowel heen als terug via de Vosselmanstraat.

Speeltoestellen

Tijdens het vernieuwen van het Leienplein creëert de gemeente ook opnieuw ruimte voor kinderen om te spelen en bewegen. Voor Apeldoorn is dit belangrijk omdat we een Gezinsstad bij uitstek zijn. Er worden drie nieuwe speeltoestellen geplaatst. Ook de ondergrond wordt aangepast, zodat deze veilig is. Omdat het Leienplein regelmatig wordt gebruikt voor evenementen, zijn de speeltoestellen vrij eenvoudig weg te halen en weer terug te plaatsen.