Mantelzorgwaardering

Mantelzorgers zorgen voor bijvoorbeeld hun chronisch zieke partner of voor hun gehandicapte broer. Zij nemen een groot deel van de zorg voor deze persoon op zich en zijn heel belangrijk in het leven van bijvoorbeeld zieke mensen.

Vanaf 1 september 2019 is het weer mogelijk om de mantelzorgwaardering (2019) aan te vragen!

De gemeente Apeldoorn waardeert het werk dat mantelzorgers verzetten en wil hen daar graag voor bedanken. Dat gebeurt in de vorm van de Mantelzorgwaardering 2019, dit is een eenmalig geldbedrag van € 75,00 (jonge mantelzorgers tussen 18 en 23 jaar kunnen kiezen tussen een cadeaubon of het geldbedrag en de jonge mantelzorgers beneden de 18 jaar krijgen een cadeaubon).
De waardering kan van 1 september 2019 tot en met 31 oktober 2019 aangevraagd worden door mantelzorgers.

Wat is een mantelzorger?

Mantelzorgers zijn mensen die langdurig en onbetaald zorgen voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende persoon uit hun omgeving. Dit kan een partner, ouder of kind zijn, maar ook een ander familielid, vriend of kennis.

Wanneer komt een mantelzorger in aanmerking voor de Mantelzorgwaardering 2019?

Mantelzorgers komen in aanmerking voor de Mantelzorgwaardering 2019 als de zorg langer dan drie maanden meer dan acht uur per week geboden wordt. Daarnaast moet de persoon waar zij voor zorgen in de gemeente Apeldoorn wonen. De mantelzorger hoeft dus niet zélf in Apeldoorn te wonen!

Aanvragen

Mantelzorgers kunnen de waardering van 1 september 2019 tot en met 31 oktober 2019 uitsluitend aanvragen via de website van het Stedelijk Knooppunt Mantelzorg van de Kap. Is de aanvraag op de juiste wijze ingediend dan krijgt u direct een bevestiging hiervan op uw eigen opgegeven e-mailadres. Dit is tevens uw bewijs van aanvraag. Bewaar deze e-mail zorgvuldig. Ná 31 oktober 2019 is aanvragen niet meer mogelijk!

Binnen 8 weken na 31 oktober 2019, stuurt de gemeente Apeldoorn u (de mantelzorger) een brief waarin staat of u in aanmerking komt voor de waardering. Beschikt u niet over internet en kan ook niemand in uw omgeving u helpen met aanvragen? Dan kunt u vanaf 1 september 2019 bellen naar 055 57 67 99 8. U kunt dan uw naam en telefoonnummer inspreken. U wordt vervolgens vóór 31 oktober 2019 teruggebeld en geholpen met het aanvragen van de mantelzorgwaardering.

Heeft u nog vragen?

Kijk voor veel gestelde vragen over de Mantelzorgwaardering 2019 op de website van De Kap.