Samen055, iedereen doet mee in Apeldoorn

Verhalen

Meten is weten, ook bij mensen

“Binnen de maatschappij heb je verschillende werk- en denkniveaus. Dan moet je er ook voor zorgen dat je voor elk niveau werk hebt.” Dat is de filosofie van Arno Garssen, algemeen directeur van Scholten Panelen Laagspanningssystemen (SPL). In zijn bedrijf werken dan ook twee mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Hiervoor zetten Arno en zijn collega’s zich extra in.

Aanpassing in het werkproces

In de werkplaats van SPL zijn veel grote stalen kasten te vinden. In deze kasten worden besturingssystemen gebouwd. Deze systemen zorgen voor de aansturing van bijvoorbeeld grote installaties voor chemieprocessen, machines in de voedselbereiding of op schepen, olieboorplatforms, en turbines die stroom opwekken. Een precies werkje, want één gaatje of draadje verkeerd en het hele systeem werkt niet goed.
“Vroeger was een monteur breed opgeleid en zette hij in zijn eentje een hele besturingskast in elkaar” vertelt Arno. “Dat zie je bijna niet meer.” Het product is veel complexer geworden en vraagt veel meer specialiteiten. Dat vraagt dus om een aanpassing in het werkproces. “Alle kasten die wij maken zijn maatwerk en dus uniek. We werken nu in stations. Bij elk station wordt een bepaald onderdeel van het werk gedaan, dus iedereen heeft zijn eigen specialisme.”

Geschikte match

Door deze werkwijze ontstond er ook plek voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. “Soms houdt ons werk in dat je een hele dag bijna dezelfde producten in elkaar moet zetten. Hoe mooi is het dan als je iemand hebt die dat als een uitdaging ziet en dat zeer nauwkeurig en adequaat kan doen. Daarnaast waren, en zijn we nog steeds, op zoek naar mensen die ons helpen met ondersteunende taken.”
Werkbedrijf Lucrato ging op zoek naar een geschikte match voor SPL. Dat werd Ismaël. Ismaël zorgt ervoor dat de werkplaats van SPL schoon blijft door bijvoorbeeld de werkbank van collega’s op te ruimen. Af en toe pakt hij ook met technische werkzaamheden op. De begeleiding komt niet alleen neer op de collega’s bij SPL, ook een jobcoach van Lucrato komt regelmatig op bezoek om te kijken hoe het loopt en mee te sturen om “de match” verder uit te bouwen.

Handleiding

Dat Ismaël niet hetzelfde kan als een monteur, is voor Arno geen probleem. “Via Lucrato krijgen we goed door wat iemand wel of niet kan.” Maar niet alleen kennis en kunde is belangrijk. Arno: “Hoewel handleidingen en techneuten niet altijd een goede combinatie is, meestal lezen we ze niet, zou het bij mensen soms best handig zijn. Hoe zit iemand in elkaar? Wat heeft hij nodig aan begeleiding? Hoe stuur je iemand het beste aan? Dat zijn vragen waar we wel tegenaan lopen.”
Maar dit houdt Arno niet tegen om het toch op te pakken. “We hebben bijvoorbeeld een aantal collega’s geschoold om met autisme om te gaan. Dat is een groot voordeel, want meten is weten. Ook bij mensen.”

Meedoen

Ismaël hoort er helemaal bij. “Als je hier werkt ben je een van ons,” vertelt Arno. Werk zorgt niet alleen voor een plek binnen een bedrijf, maar geeft ook het gevoel dat je volwaardig meedoet in de samenleving.
We vinden het als gemeente belangrijk dat iedereen op een volwaardige wijze mee kan doen. Het hebben van werk is daarbij essentieel omdat daarmee de kwaliteiten die ieder mens heeft letterlijk ten gelde worden gemaakt. “Hoewel Arno het vanzelfsprekend vindt en hier zichzelf ook niet echt op de borst wil kloppen, is het mooi om te zien dat bedrijven zoals SPL zich hiervoor willen inzetten.” vertelt wethouder Activering en Inkomen Mark Sandmann. “Lucrato heeft al veel werkgevers in Apeldoorn als partners, maar we willen die contacten verder uitbreiden en ik hoop dat het voorbeeld van SPL andere werkgevers inspireert. Ik kan me voorstellen dat er wellicht nog wat koudwatervrees is, maar ik nodig werkgevers uit om in gesprek te gaan met Lucrato of om eens bij een collega werkgever te informeren over zijn ervaringen”. Passend bij de bescheidenheid van Arno, biedt de wethouder SPL een plant aan tijdens zijn werkbezoek als teken van waardering. De echte meerwaarde zit natuurlijk in het feit dat SPL in Ismaël een goede werknemer heeft en hij een mooie baan!