Homepage Apeldoorn.
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Schoolpleinen Leerplein055-basisscholen vanaf 1 januari rookvrij

17-12-2019

Het bestuur van Leerplein055 vindt het belangrijk om zo snel mogelijk werk te maken van rookvrije schoolterreinen. Daarom zijn vanaf 1 januari de schoolpleinen van alle openbare basisscholen in Apeldoorn rookvrij. Hiermee lopen de scholen van Leerplein055 voor op het Nationaal Preventieakkoord van de Rijksoverheid.

Mijn Apeldoorn

De afgelopen maanden zijn de voorbereidingen getroffen en is gewerkt aan bewustwording bij schoolteams en ouders en zijn medegebruikers van de schoolpleinen geïnformeerd. Op de 24 schoolpleinen van de openbare basisscholen zal het na de kerstvakantie ook zichtbaar zijn dat het rookvrije schoolpleinen zijn.

De openbare basisscholen in de gemeente Apeldoorn willen leerlingen een gezonde en rookvrije leeromgeving bieden. Op dit moment is bijna de helft van de schoolpleinen al rookvrij. Naast een rookvrij schoolplein zetten de scholen van Leerplein055 ook in op niet roken in het zicht van de leerlingen, bijvoorbeeld net buiten het schoolplein, bij de ingang van het plein of op de stoep bij de basisschool.

Lees ook het artikel op apeldoorndirect.nl