Homepage Apeldoorn.
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Speeltoestel Matenschans wordt gedemonteerd

16-11-2020

Het speeltoestel de Matenschans wordt gedemonteerd en niet ergens anders in Apeldoorn teruggeplaatst. Reden daarvoor is dat het speeltoestel nog verder beschadigd is en de kosten voor het verplaatsen en repareren hoger zijn dan gedacht. Bovendien bleek het lastig om een nieuwe goede plek te vinden voor het toestel vanwege de grootte ervan.

Mijn Apeldoorn

Wethouder Detlev Cziesso vindt het jammer dat hij dit besluit moet nemen. “Het is een prachtig toestel waar heel veel kinderen van hebben mogen genieten. Helaas hebben we de afgelopen jaren gemerkt dat er veel vernielingen zijn gepleegd aan het toestel. We hebben dat een paar keer gerepareerd met de buurt, maar het houdt een keer op.”

Hergebruik

Het speeltoestel wordt gedemonteerd en opgeslagen, zodat het hergebruikt kan worden om nieuwe speeltoestellen van te maken. “Ik ben blij dat we het speeltoestel in elk geval nog kunnen hergebruiken door het maken van nieuwe speeltoestellen of het herstellen van bestaande. Hopelijk kunnen op die manier toch nog veel kinderen indirect plezier beleven aan de Matenschans.”

Om te voorkomen dat het speeltoestel nog verder beschadigd raakt, bijvoorbeeld bij oud en nieuw, hebben de brandweer en politie dringend geadviseerd het toestel zo snel mogelijk weg te halen. Het speeltoestel zal dan ook deze week weggehaald worden. De gemeente kijkt nog wat er terug kan komen op de plek van de Matenschans.