Ga naar de homepage
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Project AnklaarOp de plek van het inmiddels gesloopte winkelcentrum Anklaar in Apeldoorn wordt een geheel nieuw eigentijds winkelcentrum met woningen en zorg gerealiseerd.

Mijn Apeldoorn

Apeldoorn werkt samen met ontwikkelaars Habion en BPD aan het vernieuwen en uitbreiden van winkelcentrum Anklaar, zodat het een aantrekkelijk centrum wordt voor de bewoners van Zevenhuizen en Zuidbroek. Behalve een forse winkeluitbreiding, omvat het centrum ook een nieuw woon-zorgcomplex, medische- en zorgvoorzieningen, en extra woningen.

Tijdens de bouw van het nieuwe winkelcentrum kunnen omwonenden (sinds februari 2015) terecht bij het tijdelijke winkelcentrum Anklaar aan de Saloméstraat, een paar straten verderop.

In het nieuwe Anklaar komt 14.100 m² winkels en horeca, circa 150 appartementen en een ondergrondse parkeergarage met circa 535 plaatsen. Habion heeft inmiddels het nieuwe woon-zorgcomplex Koningin Wilhelmina gerealiseerd. Ook het tweede woonblok, met de naam ‘De Componist’, is inmiddels opgeleverd. BPD is verantwoordelijk voor de realisatie van de winkels, de daarboven gelegen woningen en de parkeergarage.

Openbare ruimte

De gemeente verzorgt de inrichting van de openbare ruimte. De openbare ruimte rond het Woonzorgcentrum en woongebouw de Componist is inmiddels klaar. Dura Vermeer heeft van de gemeente de opdracht gekregen om de overige werkzaamheden, aan de Sluisoordlaan en op de rest van het winkelcentrum, vanaf februari 2019 uit te gaan voeren. Lees verder

Opening gepland voor september

Uiteindelijk moeten de openbare ruimte, de omliggende wegen en het winkelgebied ingericht zijn in september 2019. Rond deze tijd verwachten we het Stadsdeelhart feestelijk te kunnen openen!

Parkeren

Bij het maken van plannen en ontwerpen voor een nieuw winkelcentrum hoort ook dat is onderzocht hoeveel parkeerplaatsen er nodig zijn. Vergeleken met de situatie rond het oude winkelcentrum is sprake van een ruime verdubbeling van het aantal parkeerplaatsen. Alleen bij zeer hoge uitzondering -denk aan de zaterdagmiddagen voor Sinterklaas en Kerst- kan het zijn dat er op het winkelcentrum een beperkt tekort aan parkeerplaatsen is. Alleen op dat soort momenten zouden bezoekers dan hun auto moeten parkeren in de omliggende wijk. De gemeente heeft onderzocht of daar ook ruimte voor is in de wijk, en het antwoord op die vraag is ja. De gemeente verwacht niet dat dit tot problemen leidt.

Documenten

Meer informatie?

Volg ook de ontwikkelingen rondom De Anklaar via Facebook

Voor vragen over de openbare ruimte (Sluisoordlaan) kunt u mailen naar Evelien Starreveld, omgevingsmanager van Dura Vermeer via e.starreveld@duravermeer.nl. Of loop op vrijdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur binnen bij de bouwkeet van Dura Vermeer.

 

Laatste update: 18 maart 2019  • Anklaar 1Bekijk een grotere versie
  • Anklaar2Bekijk een grotere versie
  • Anklaar3Bekijk een grotere versie