Ga naar de homepage

Succesvolle avond over zonnepanelen in het stadhuis

05-07-2018 16.10 uur

Energiek Apeldoorn organiseerde op dinsdagavond 3 juli een informatieve bijeenkomst over het nut en de noodzaak van zonnepanelen. Met succes: de belangstelling was groot.

Mijn Apeldoorn

De bijeenkomst was bedoeld voor alle inwoners van Apeldoorn. Of je nu woningeigenaar bent, huurt van een woningcorporatie, of onderdeel uitmaakt van een Vereniging van Eigenaren (VVE): iedereen was welkom! De bijeenkomst vond plaats in de Burgerzaal van het stadhuis aan het Marktplein.

Verduurzaming van Apeldoorn

De rode draad door het programma was de stap die iedere inwoner kan zetten om mee te helpen in de verduurzaming van Apeldoorn. En zonnepanelen waren deze avond het middel om actief aan deze opgave bij te dragen. Projectleider Taskforce Zon Anne ten Brummelhuis gaf inhoudelijke informatie over het product zonnepanelen, het gebruik en het rendement. Daarnaast kwam ook aan bod wat de gemeente Apeldoorn zelf aan verduurzaming doet. Voor haar eigen panden en middelen, maar ook hoe ze als gemeente inwoners faciliteert om in beweging te kunnen komen.

Grote opkomst

Wethouder Mark Sandmann opende de avond enthousiast dat hij heel verheugd was met het grote animo en dus de interesse in het onderwerp: “Wegens het overweldigende aantal aanmeldingen hebben we de inschrijving voor deze informatiebijeenkomst moeten stoppen. Maar als ik zie hoe groot de opkomst is, gaan wij als gemeente zeker in overleg over een eventueel vervolg in deze vorm. En we nemen dan ook meer onderwerpen daarin mee, naast zonne-energie.”

Platform

Barbara Middelhoff, coördinator van Energiek Wonen, nam de mensen mee in de verschillende middelen en diensten die ontwikkeld zijn voor inwoners. Naast het Energieloket voor advies op maat en een eerste globaal bezoek aan huis van een energiecoach, kwam ook de website energiekapeldoorn.nl ter sprake. Op dit platform is alles te vinden over de Apeldoornse energietransitie.

Ervaringen

Het laatste programmaonderdeel werd gevormd door de ervaringen van inwoners. Fred Put en Peter Ambagtsheer namen iedereen mee in hun persoonlijke motivatie om zonnepanelen aan te schaffen. Mensen stelden het zeer op prijs om van mede-inwoners echte meningen te horen.

Informatiemarkt

De avond werd afgesloten met een informatiemarkt. Bedrijven en initiatieven stonden klaar om mensen concreet te informeren over (de aanschaf van) zonnepanelen. Op de website van energiekapeldoorn.nl staan deze bedrijven en organisaties genoemd.
De avond was een groot succes: bezoekers gaven aan dat ze veel geleerd hadden en geïnspireerd naar huis gingen.

Een uitgebreider verslag met meer foto’s wordt volgende week gepubliceerd via energiekapeldoorn.nl en de kanalen van gemeente Apeldoorn. Heeft u vragen of wilt u iets kwijt? Ga dan naar energiekapeldoorn.nl/contact en vul het formulier in.