Homepage Apeldoorn.
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Aanleg pilotprojecten zonneparken van start

24-09-2020

In maart 2019 kregen 4 pilotprojecten zonneparken een definitieve vergunning. Begin september dit jaar ging de aanleg van zonnepark IJsseldijk van start. De zonneparken Beemte-Broekland en Wenumse Veld volgen binnenkort en in 2021 volgt het zonnepark Brinkenweg.

Mijn Apeldoorn

Zonneparken IJsseldijk-A1 en Beemte-Broekland

De werkzaamheden voor zonnepark IJsseldijk aan de zuidkant van de A1, bij de afslag 21 Voorst Zutphen, zijn begin september gestart en de stellages zijn geplaatst. Hiermee worden de zonnepanelen zichtbaar in het landschap.

Eind september wordt ook gestart met de bouw van het zonnepark in Beemte Broekland.

Met de realisatie van deze beide zonneparken wordt eind van dit jaar circa 30 MWp zonnestroom opgewekt in Apeldoorn, genoeg voor circa 7400 huishoudens.

Zonnepark Wenumse Veld

De voorbereidingen voor de bouw van Zonnepark Wenumseveld starten dit najaar. In oktober 2020 worden grondsaneringswerkzaamheden uitgevoerd, eind 2020 worden naar verwachting wegen en een omheining aangelegd. In januari 2021 worden de stellingen met panelen opgericht. Volgens planning zal de bouw in juli 2021 zijn afgerond.

Zonnepark Brinkenweg

Na de zomer van 2020 zijn de voorbereidingen voor het zonnepark Brinkenweg weer opgestart. De verwachting is dat het zonnepark Brinkenweg in 2021 gerealiseerd zal zijn.

Zonnepark Kieveen

Zonnepark Kieveen heeft vertraging opgelopen, de plannen zijn nog niet helemaal concreet. Daarom duurt het proces langer.

Pilotprojecten

Al deze projecten zijn zogenaamde pilotprojecten, oftewel proefprojecten. Deze werden opgestart in 2017/2018. Het doel was om op een zorgvuldige manier te onderzoeken hoe zonneparken ontwikkeld kunnen worden en optimaal in te passen zijn in ons landschap. De leerervaringen uit deze pilots zijn verwerkt in het Afwegingskader Zonneparken. De gemeente gebruikt dit kader om nieuwe zonnepark initiatieven te toetsen.    • Aanleg zonneparken van startBekijk een grotere versie