Wethouder Danny Huizer en kinderburgermeester Jolie openden officieel de Week van Apeldoorn Schoon bij Vrijeschool De Vijfster. Fotograaf: Rob Voss

Apeldoorn maakt zich op voor Week van Heel Apeldoorn Schoon

Apeldoorn houdt van 13 maart tot en met 17 maart de Week van Apeldoorn Schoon. Dit initiatief van stichting Zero Waste Apeldoorn heeft dit jaar als thema afvalpreventie en -vermindering. Daarom gaan 500 kinderen van 12 basisscholen uit Apeldoorn en omliggende dorpen meedoen aan een opruimactie van zwerfafval.

Wethouder Afvalbeleid Danny Huizer en kinderburgemeester Jolie openen de week maandagmiddag 13 maart bij Vrijeschool De Vijfster. Vrijdagmiddag 17 maart sluit wethouder onderwijs Henk van den Berge de week af bij Prinses Julianaschool in Lieren.

Daarnaast worden vrijdag 17 maart ZAPpers in het zonnetje gezet bij werkgebouw Zuid van de gemeente. ZAPpers (Zwerf Afval Pakkers) zijn inwoners die zich vrijwillig inzetten voor een schoon Apeldoorn.

Afvalpreventie en -vermindering in Apeldoorn 

Landelijke opschoondag

Aansluitend is zaterdag 18 maart de Landelijke Opschoondag, waarop inwoners van heel Nederland een grote opruimactie doen. Ook in Apeldoorn zullen mensen de handen uit de mouwen steken om zwerfafval op te ruimen. Wilt u een handje meehelpen? U kunt zich aanmelden via het formulier op de website van Zero waste Apeldoorn. Meer informatie over deze week is te vinden Zero Waste Apeldoorn.

*Stichting Zero Waste Apeldoorn is een burgerinitiatief, dat in samenwerking met de gemeente Apeldoorn, zich richt op het minimaliseren van de ecologische voetafdruk van inwoners en het voorkomen of verminderen van afval en verspilling.

Uw Reactie
Uw Reactie