Apeldoorn bouwt in de periode tot en met 2030 ruim 8.800 woningen. Fotograaf: Imre Csany

Apeldoorn tekent woondeal Regio Stedendriehoek

De zeven Gelderse gemeenten in de Regio Stedendriehoek tekenen op 8 maart met minister Hugo de Jonge en gedeputeerde Peter Kerris van de provincie Gelderland de woondeal Regio Stedendriehoek. In de woondeal maken de gemeenten, woningcorporaties, provincie en Rijk afspraken over woningbouw in de regio. De afspraken gaan over de hoeveelheid te bouwen woningen, waar dit gaat gebeuren en het aantal betaalbare woningen.

Inzet op betaalbare woningen

In totaal gaat het in de regio om de bouw van 17.000 woningen in de periode tot en met 2030. Apeldoorn neemt daarvan ruim 8.800 woningen voor haar rekening, waarvan 6.700 betaalbaar. Peter Messerschmidt, wethouder Wonen, tekent de regionale woondeal namens de gemeente Apeldoorn. “Er is veel behoefte aan woningen in onze regio, ook in Apeldoorn. Mensen wachten soms jaren op een betaalbare woning. Daar willen we wat aan doen.” In Apeldoorn worden de meeste woningen gebouwd in de binnenstad, spoorzone, kanaalzone en Beekbergsebroek.

Wethouder Peter Messerschmidt
“Mensen wachten soms jaren op een betaalbare woning. Daar willen we wat aan doen.”

Samen aan de slag

In de woondeal staan ook randvoorwaarden en belangrijke factoren voor succes. De overheden gaan daar samen mee aan de slag. Denk aan werken in bereikbaarheid, genoeg mensen om het werk te doen en voldoende stikstofruimte. Wethouder Messerschmidt: “Door samen te werken in de Regio Stedendriehoek kunnen we sneller en slagvaardiger handelen om fijne woningen voor onze inwoners te bouwen. Wat mij betreft een heel goede zaak!”

Archiefbeeld, woningbouw op winkelcentrum de Eglantier.
Archiefbeeld, woningbouw op winkelcentrum de Eglantier.
Uw Reactie
Uw Reactie