Fotograaf: Apeldoorn pakt aan

Apeldoorn zoekt vrijwillige bestuurders

In Nederland is een schreeuwend tekort aan bestuurders voor verenigingen of clubs. Ook in Apeldoorn. Daarom doet wethouder Anja Prins een oproep aan alle mensen met hart voor hun vereniging of goed doel.

Wethouder Anja Prins
“Kijk eens of ú zich als bestuurder zou kunnen inzetten, u kunt bijvoorbeeld met uw frisse blik vaak meer doen dan u denkt!”

Vergrijzing en corona hebben gezorgd voor een uitstroom van vrijwillige bestuurders. Dat is niet zomaar op te lossen. Daarbij heeft besturen een imagoprobleem.

Zonde, want bestuurders zijn van groot belang om een goede basis onder maatschappelijke organisaties te leggen. Zonder deze mensen zou een vereniging misschien wel moeten ophouden te bestaan. De meeste (sport)clubs, maatschappelijke organisaties, goede doelen en andere vrijwilligersorganisaties zijn een stichting of vereniging. Bij deze rechtsvorm is het verplicht om een voltallig bestuur te hebben. Zo’n bestuur bestaat minimaal uit een voorzitter, secretaris en penningmeester.

Bestuursfuncties hebben helaas een slecht imago. Mensen denken dat het veel tijd kost, ingewikkeld is en dat je er lang aan vast zit. Apeldoorn Pakt Aan en de Bestuurdersacademie willen laten zien dat het niet zo moeilijk hoeft te zijn. Besturen kan iedereen!

Wilt u meer weten over wat een bestuur doet en of het wat voor jou is? Kijk dan op www.apeldoornpaktaan.nl.

Vanaf 17 januari wordt extra aandacht gevraagd voor nieuwe vrijwillige bestuurders.
Vanaf 17 januari wordt extra aandacht gevraagd voor nieuwe vrijwillige bestuurders. Afbeelding: Apeldoorn pakt aan
Uw Reactie
Uw Reactie