Boomfeestdag 2022
Basisschoolleerlingen van De Parkenschool plantten op maandagochtend 14 november bomen ter ere van de Nationale Boomfeestdag. Fotograaf: Gemeente Apeldoorn

Apeldoorners planten na 65 jaar opnieuw een boom tijdens Boomfeestdag

Woensdag 16 november is de Nationale Boomfeestdag. Dit jaar is voor Apeldoorn een bijzondere editie. Want 65 jaar nadat zij tijdens de allereerste Boomfeestdag een boom plantten in Berg en Bos, zijn 12 scholieren van toen terug op dezelfde plek. Om samen met scholieren opnieuw een boom te planten.

De allereerste editie van de Nationale Boomfeestdag was in 1957 in park Berg en Bos. Destijds plantten 1605 schoolkinderen een boom rond de huidige bosweide. Nu, 65 jaar later, doen 12 van hen dat opnieuw als onderdeel van Boomfeestdag: een dag volledig in het teken van bomen.

Leerlingen Korenaar

Ook 16 november zijn er schoolkinderen die een handje helpen. Basisschoolleerlingen van de Korenaar planten onder begeleiding van groenwerkers in opleiding van Yuverta honderden bomen in het bosgebied van Berg en Bos. Tijdens het planten delen de mbo-studenten hun opgedane kennis.

Wethouder Danny Huizer plantte samen met de basisschoolleerlingen en groenwerkers een van de nieuwe bomen.
Wethouder Danny Huizer plantte samen met de basisschoolleerlingen en groenwerkers een van de nieuwe bomen. Fotograaf: Gemeente Apeldoorn

Bomen in de stad, hoe koel is dat!

Niet alleen de bosweide in park Berg en Bos wordt verrijkt met bomen. Ook op twaalf schoolpleinen in Apeldoorn planten we samen met scholieren op Boomfeestdag een boom. Bij het bezoek aan de scholen staat het belang van bomen voor een leefbare stad centraal. De bomen die we nu planten, zijn de groene airco’s van de toekomst. Het motto zal dan ook zijn: bomen in de stad, hoe koel is dat!

Boomfeestdag vlag

Deze bijzondere editie van de Boomfeestdag wordt ingeluid door het hijsen van de Boomfeestdagvlag op het stadhuis door wethouder Danny Huizer. “Goed dat we even extra stilstaan bij het belang van bomen. Ze maken onze stad groener, geven verkoeling en houden regenwater vast. Mooi dat Apeldoorn op Boomfeestdag weer honderden bomen rijker is. En extra bijzonder dat de planters van het eerste uur eregast zijn”, aldus wethouder Huizer.

Uw Reactie
Uw Reactie