We verloten 1000 bomen onder alle aanmelders.
Een boom in uw tuin geeft verkoeling, maakt uw tuin groener, houdt het regenwater langer vast en biedt een thuis aan kleine dieren en insecten. U kunt van de gemeente een boom krijgen. We verloten 1000 bomen onder alle aanmelders.

Boompje erbij 2022

Bomen brengen de natuur in de stad tot leven. Ze maken onze stad groener, geven verkoeling en houden het regenwater langer vast. Ze bieden kleine dieren en insecten een thuis.

Geen wonder dus dat we in Apeldoorn onze bomen koesteren. U kunt helpen door in uw tuin ruimte te maken voor een boom. Deze krijgt u van ons. Zo benutten we niet alleen de openbare ruimte; ook uw tuin draagt bij aan het groen in Apeldoorn.


De inschrijving is geopend tot van dinsdag 1 november tot zondag 13 november 23:59 uur.

Hoe werkt het?

 1. Kies uw boom.  U kunt kiezen uit tien verschillende soorten, die allemaal geschikt zijn voor de Apeldoornse zandgrond. Kies er één die past bij uw tuin en die u mooi vindt. Vul daarna het aanmeldformulier in.
 2. Wacht of u wel of niet wordt ingeloot. Onder alle aanmeldingen verloten wij willekeurig 1000 bomen.
 3. Winnaars worden ingelicht. Behoort u tot de winnaars? Dan nemen wij 16 november, op de Nationale Boomfeestdag, contact met u op.
 4. Wij bezorgen de boom aan huis.  We bezorgen de boom op het door u doorgegeven adres.
 5. Plant de boom.  De plantmaterialen leveren we mee.
 6. Verzorg hem goed.  In de bijgeleverde instructie leest u alles over het water geven, beschermen tegen vorst en snoeien.
 7. Geniet.  En dan begint het genieten. Van de bloemen in het voorjaar, de vruchten, de bijen en de vlinders die het aantrekt, van de wisselende bladkleuren. Maar vooral van een boom die groeit en bloeit omdat u ervoor zorgt.
Collega's van Beheer & Onderhoud delen de bomen uit
Collega's van Beheer & Onderhoud delen de bomen uit Fotograaf: Rob Voss
Uitreiking boom
Uitreiking boom Fotograaf: Rob Voss

Doet u mee? Dit zijn de spelregels

 • Vanaf dinsdag 1 november tot zondag 13 november 2022 23.59 uur kunt u zich inschrijven.
 • Onder alle inschrijvingen verloten we 1000 bomen.
 • Per adres geven we maximaal één boom weg.
 • U woont in gemeente Apeldoorn
 • Hebt u vorig jaar al een boompje van ons ontvangen? Dan kunt u dit jaar niet meer meedoen. Zo maken zoveel mogelijk mensen kans op een boom en kan Apeldoorn op verschillende plekken vergroenen.
 • Als u ingeloot wordt, krijgt u woensdag 16 november bericht.
 • Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.

We brengen de boom bij u thuis. U hoeft hiervoor niet thuis te zijn. Als u bent ingeloot, laten we u per e-mail weten wanneer wij de bomen rondbrengen. Sommige bomen worden geleverd met blote wortels, deze drogen snel uit. Het is daarom erg belangrijk dat u hem zo snel mogelijk plant.

Bekijk de boomsoorten waaruit u kunt kiezen

Voor het aanmelden heeft u de volgende gegevens nodig:

 • Uw naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres
 • Het soort boom dat u graag wilt. Het kan gebeuren dat de boom van uw keuze niet meer beschikbaar is. Selecteer daarom ook uw tweede en derde keuze.

Bij uw boom krijgt u instructies en materialen voor het planten. U heeft wel zelf een schep nodig om een gat te graven. De chauffeur kan u vanwege zijn drukke rondbrengschema niet helpen met planten. Het is niet mogelijk de boom op een andere dag of op een ander adres te bezorgen. Uw boom wordt afgeleverd op het adres dat u op het inschrijfformulier invult. U hoeft niet thuis te zijn voor de bezorging. Als u bent ingeloot, laten wij u per e-mail weten wanneer wij uw boom komen brengen.

Aanmelden

Zelf geen plek voor een boom? Help mee op andere manieren

Geen ruimte voor een boom maar wilt u wel bijdragen aan de natuur en het klimaat? Op apeldoorn.nl/klimaatbestendig vindt u tips en informatie over het klimaatbestendig maken van uw huis en tuin.

‘Boompje Erbij voeren we uit in samenwerking met IVN Apeldoorn.

Uw Reactie
Uw Reactie