Vanaf maandag 20 november gaan we op pad om gevallen blad in de wijken weg te halen. Dat doen we omdat bladeren in combinatie met regen gladheid kan veroorzaken. Fotograaf: Rob Voss

De bladkorven staan er weer

Op verschillende locaties in Apeldoorn worden er weer bladkorven geplaatst. De korven zijn alleen voor blad en mogen niet gebruikt worden voor ander tuinafval. Het bladafval mag ook in de groene container. De groene container wordt gratis geleegd.

Wat kunt u doen?

U kunt helpen door de stoep en oprit te vegen. Om de natuur een handje te helpen is het beter om in uw tuin het blad te laten liggen om zo een plek te bieden aan overwinterende insecten en kleine dieren. Mocht u toch bladafval kwijt willen, dan kan dat in de groene container of in de bladkorven

Bent u benieuwd waar de dichtstbijzijnde bladkorven te vinden zijn?

Bladafval

Wilt u meer informatie over bladafval en de bladkorven in Apeldoorn? 

Lees hier meer

Op deze kaart kunt u zien waar u een bladkorf kunt vinden.

Gemeente in actie om herfstbladeren te verwijderen

Vanaf maandag 20 november gaan we op pad om gevallen blad in de wijken weg te halen. Dat doen we omdat bladeren in combinatie met regen gladheid kan veroorzaken. Ook kunnen rioolkolken verstopt raken door de bladeren. Alle hoeken van de gemeente komen aan de beurt. Wekelijks richten we ons op een andere wijk in Apeldoorn.

We laten ook blad liggen

Op diverse plekken zoals gazons en bloemrijke grasbermen laten we soms een laagje blad liggen. Egels en insecten hebben hier belang bij om te kunnen overwinteren. Straten en voet -en fietspaden maken we wél bladvrij om ongelukken te voorkomen.

Uw Reactie
Uw Reactie