Plezier maken, verbinding en gezonde voeding, tijdens het G-volleybalevenement op Spelderholt. Voor de deelnemers was het een beleving geven om nooit te vergeten. En tegelijkertijd een mooie gelegenheid om te bewegen kennis te maken met volleybal. Foto: Rob Voss

G-volleybalevenement op Spelderholt groot succes

In aanloop van het WK Volleybal Vrouwen 2022, was er op 20 september een G-volleybalevenement op Parc Spelderholt. Tijdens dit evenement maakten de deelnemers kennis met volleybal en kregen zij een gezonde kookworkshop van oud internationaal volleybalspeelster Debby Stam-Pilon.

Het evenement werd georganiseerd door Stichting Topvolleybal Draisma Dynamo, in samenwerking met partners en de gemeente. De Klup en Parc Spelderholt zorgden voor de deelnemers.

Het evenement stond in het teken van plezier maken, verbinding en gezonde voeding. ‘We willen deze unieke doelgroep gewoon heel graag een beleving geven om nooit te vergeten. En hen tegelijkertijd in beweging brengen en kennis laten maken met de mooie volleybal sport. Het WK Volleybal Dames is de uitgelezen gelegenheid om een bijdrage te leveren op het gebied van sociaal maatschappelijke events en programma’s’, zegt Peter de Vries, voorzitter van Stichting Topvolleybal Dynamo.

Deelnemers G-volleybalevenement staan in een groep
De middag ging van start in de keuken van Parc Spelderholt. Daarna was het tijd voor een uurtje volleyballen. De dames van Draisma Dynamo Dames 1 en de WK mascotte Spike waren erbij om de deelnemers aan te moedigen, te coachen en te voorzien van tips. Foto: Rob Voss

Een geslaagde middag

De middag ging van start in de keuken van Parc Spelderholt. De handen werden uit de mouwen gestoken en samen werden gezonde snacks gemaakt. Daarna was het tijd voor een uurtje volleyballen. De dames van Draisma Dynamo Dames 1 en de WK mascotte Spike waren erbij om de deelnemers aan te moedigen, te coachen en te voorzien van tips. Om deze activiteit helemaal compleet te maken, werden alle deelnemers en begeleiders uitgenodigd om dezelfde avond te komen kijken bij de eerste Europese wedstrijd van de Heren 1 van Draisma Dynamo. 

Terugkerend evenement

 ‘We hopen hiermee een bijzonder event neergezet te hebben voor deze doelgroep. En wie weet is dit wel een mooie start van een jaarlijks terugkerend event, want wat is er nu mooier dan vanuit topsport deze mensen een belevenis te geven die ze nooit meer vergeten? Wij vinden ook dat hier een rol is weggelegd voor (top)sportorganisaties en zijn blij dat we dit op deze manier en in samenwerking met partners en de gemeente Apeldoorn kunnen neerzetten,’ vindt Ellen Luttikhuis, accountmanager Stichting Topvolleybal Dynamo.

FIVB WK Volleybal Vrouwen

Van 23 september t/m 15 oktober 2022 vindt het WK Volleybal Vrouwen in Nederland plaats. Samen met Polen organiseert Nederland het WK en Apeldoorn is één van de speelsteden. Een waanzinnig mooi sportevenement dat drie weken duurt en waar 24 landen, van vijf verschillende continenten aan meedoen. Twee kwartfinales, één halve finale, de troostfinale en de finale worden gespeeld in Omnisport Apeldoorn. De overige wedstijden worden gespeeld in Gelredome Arnhem en Ahoy Rotterdam.

Uw Reactie
Uw Reactie