Samen met uw buurt meedoen aan de energietransitie
De energiecoöperaties en Homerus Energiek experimenteren in hun straat of wijk met virtuele energiecentrales. Daarmee zetten ze de eerste stappen om via een energiemanagementsysteem lokale vraag en aanbod van energie op elkaar af te stemmen. Fotograaf: Peter Lous

Kom leren van lokale initiatieven over energiemanagement

Benieuwd hoe u samen met buurtgenoten kunt besparen en meedoen aan de energietransitie? Laat u dan inspireren door energiecoöperaties uit Loenen, Lochem en Homerus Energiek uit Apeldoorn. Zij presenteren hun initiatieven 27 september live in het stadhuis in Apeldoorn én online.

De energiecoöperaties en Homerus Energiek experimenteren in hun straat of wijk met virtuele energiecentrales. Daarmee zetten ze de eerste stappen om via een energiemanagementsysteem lokale vraag en aanbod van energie op elkaar af te stemmen. Niet alleen thuis, maar met de hele straat of wijk. 

Zo’n virtuele energiecentrale helpt bijvoorbeeld bij:

  • Inzicht in de energiehuishouding;
  • Energie besparen door ‘meten is weten’;
  • De kosten van energie in de hand houden.

Lees meer over het Loenense initiatief

 De bijeenkomst duurt van 19.30 tot 21.30 uur en is gratis toegankelijk, zowel op het stadhuis als online. Naast de presentaties is er veel ruimte voor vragen. Na afloop is er een borrel om contacten te leggen en ideeën uit te wisselen.

Voor wie

De bijeenkomst is bedoeld voor iedereen uit de regio die meer wil leren over slim gezamenlijk energiemanagement en het organiseren van een virtuele energiecentrale. Dat kunnen geïnteresseerde burgers en bedrijven zijn, maar ook energiecoöperaties en beleidsmakers.

Aanmelden

Wilt u erbij zijn? Meld u dan aan door een e-mail te sturen naar Ingrid Willemsen via i.willemsen2@apeldoorn.nl. Geef aan of u in het stadhuis of online deelneemt. U ontvangt na aanmelding het programma en de link voor online deelname.

Uw Reactie
Uw Reactie