CJG, Apenheul, Sportservice en gemeente Apeldoorn verbinden zich de komende 6 jaar aan het lesprogramma Apentrots.

Lesprogramma Apentrots feestelijk van start

Deze week zijn 25 verschillende groep 7 klassen in Apeldoorn gestart met het lesprogramma Apentrots. En wat deze start zo feestelijk maakt? CJG, Apenheul, Sportservice Apeldoorn en de gemeente zorgen er samen voor dat scholen de komende jaren dit lesprogramma kunnen blijven aanbieden. Wethouder Prins: “Goed dat er op een speelse manier aandacht is voor bewegen en gezonde voeding’’

Lesprogramma Apentrots staat in het teken van bewegen, gezonde voeding en….. apen!  Het programma bestaat uit 3 lessen: een gastles van het CJG en Apenheul over voeding, een beweegles door Sportservice Apeldoorn en een les in Apenheul. De lessen bestaan uit allerlei leuke en leerzame oefeningen die bewegen en gezond leven stimuleren. De kracht van het programma zit in de koppeling van mens en aap. Van alle dieren lijken apen namelijk het meest op mensen. En een gorilla knabbelend aan een stuk paprika of een doodshoofdaap rennend over een touw zegt zoveel meer dan je uit de boeken leert!

Kinderen bewegen tijdens de gymles van Sportservice
Kinderen bewegen tijdens de gymles van Sportservice Fotograaf: Rob Voss
Wethouder Prins
“Goed dat er op een speelse manier aandacht is voor bewegen en gezonde voeding.”

Wethouder Gezondheid Anja Prins: “Ik ben blij en trots dat we dit programma voor de komende 6 jaar blijven aanbieden aan basisscholen in Apeldoorn. Goed dat er op een speelse manier aandacht is voor bewegen en gezonde voeding. Ik proost met een glas water, samen met het CJG, Sportservice Apeldoorn en Apenheul, op deze mooie samenwerking.”

Gezonder Apeldoorn

Stel je eens voor dat iedereen in 2040 lekker in z'n vel zit. Dat we allemaal gezond eten, genoeg bewegen en goed slapen. Zo'n gezonde toekomst, dat wil toch iedereen? Een gezonde toekomst begint met een gezonde jeugd. Met kinderen en jongeren die in Apeldoorn opgroeien in een gezonde omgeving. Om dat te stimuleren werkt JOGG (Gezonde Jeugd Gezonde Toekomst) aan een gezonde omgeving. Een Apeldoorn waarin een gezonde leefstijl heel normaal is, zeker voor de jeugd. Daarom is Apeldoorn JOGG-gemeente en zet zij zich samen met Apeldoornse partners in voor de gezondheid van de Apeldoornse jeugd.

Wethouder Anja Prins ondertekent het convenant Apentrots.
Wethouder Anja Prins ondertekent het convenant Apentrots. Fotograaf: Rob Voss
Uw Reactie
Uw Reactie