Meer ruimte voor financiële hulp bij schoolreisjes of sportkleren

Gemeente Apeldoorn en de Stichting Leergeld Apeldoorn-Voorst vergroten de financiële hulp aan gezinnen met geldzorgen. Voor bijvoorbeeld schoolreisjes, sportkleren of een schoollaptop. De norm gaat van 120 naar 130 procent van het bestaansminimum. Wethouder Sunita Biharie: "De grens voor energietoeslag hebben we opgehoogd. Ik ben heel blij dat dat nu bij Stichting Leergeld ook gelukt is.”

Stichting Leergeld Apeldoorn-Voorst helpt jaarlijks zo’n 2000 kinderen bij het betalen van sport- , culturele en schoolse activiteiten. De stichting ziet de geldzorgen steeds groter worden bij het opgroeien van kinderen tot 18 jaar.

 De gemeente draagt de helft van de kosten van stichting leergeld bij, de rest wordt opgebracht door donateurs. Wethouder Sunita Biharie: "Dit geeft een nieuwe groep, vaak werkende ouders of verzorgers, nu ook de gelegenheid om gebruik te maken van ondersteuning. De grens voor energietoeslag hebben we ook opgehoogd. Ik ben heel blij dat dat nu bij Stichting Leergeld ook gelukt is. Het is jammer dat het nodig is, maar goed dat we het doen. Armoede is een groeiend probleem in ons land en de gevolgen zijn ingrijpend: mensen die in armoede leven hebben geldzorgen, kans op schulden, stress en vaker depressies en gezondheidsklachten. Zij krijgen niet de kans om echt mee te doen in onze samenleving. Terwijl sporten en overal aan mee kunnen doen op school juist zo ontzettend belangrijk is voor elk kind."

Meer info is te vinden op de website van Stichting Leergeld. Huub Deterd, voorzitter van Stichting Leergeld, roept ouders en verzorgers op langs te komen: “Bij Coda is er iedere dinsdag van 14.00 uur tot 15.00 uur in de kelder een spreekuur, waar je met vrijwilliger om de tafel kan om samen te kijken wat de mogelijkheden zijn.”

Uw Reactie
Uw Reactie