De mensen die vaker via de Asselsestraat naar sportpark Orderbos of de achteringang van park Berg & Bos rijden hebben het vast al gezien: de Asselsestraat ondergaat vanaf de Laan van Spitsbergen een flinke metamorfose Fotograaf: Gemeente Apeldoorn

Nieuwe inrichting Asselsestraat bijna klaar

De mensen die vaker via de Asselsestraat naar sportpark Orderbos of de achteringang van park Berg & Bos rijden hebben het vast al gezien: de Asselsestraat ondergaat vanaf de Laan van Spitsbergen een flinke metamorfose. Het stuk is een 30 km/h-zone geworden en er mag nu alleen geparkeerd worden in de parkeervakken. Ook zijn er nieuwe, onverharde voetpaden, hogere drempels en een houten fietsenstalling aangelegd.

30 km/h-zone

Op dit stuk van de Asselsestraat werd vaak te hard gereden. Terwijl het een weg is die ook veel gebruikt wordt door groepen fietsende kinderen op weg naar hun sportclub. In het sportpark en op de rest van de Asselsestraat is de snelheidslimiet al langer 30 km/h. Dit geldt dus nu ook voor het laatste stuk van de Asselsestraat richting het sportpark.

Andere weginrichting

Bij een andere snelheidslimiet hoort ook een andere weginrichting. De gemeente legde daarom bijvoorbeeld hogere drempels aan. En met witte lijnen zijn parkeervakken gemaakt. Dit maakt de weg visueel smaller. Zijn de parkeervakken vol? Dan kunt u nog wel net na de bocht op de weg parkeren in het sportpark.

Paaltjes langs de Asselsestraat.
Paaltjes langs de Asselsestraat. Fotograaf: Gemeente Apeldoorn
Met witte lijnen op het wegdek staat aangegeven waar u uw auto kunt parkeren.
Met witte lijnen op het wegdek staat aangegeven waar u uw auto kunt parkeren. Fotograaf: Gemeente Apeldoorn

Mooie wandelpaden

De gemeente besloot om meteen nog een aantal verbeteringen door te voeren. Er zijn mooie wandelpaden aangelegd aan beide kanten van de weg. Hierdoor hoeven voetgangers en hardlopers niet meer op de weg te lopen. Met houten paaltjes langs de weg voorkomen we het parkeren in de bermen. Ook is er een grote, houten fietsenstalling gemaakt bij de ingang naar park Berg & Bos.

Het vernieuwde voetpad langs de Asselsestraat
Vernieuwd voetpad langs de Asselsestraat. Fotograaf: Gemeente Apeldoorn

Meer informatie

Op de pagina over de veranderingen aan de Asselsestraat leest u alle informatie bij elkaar. Hier staat ook wat er als laatste nog gebeurt na de zomervakantie.

Uw Reactie
Uw Reactie