Maximaal 160 mensen

Opvang vluchtelingen in Fletcher Hotel Beekbergen verlengd

Sinds maandag 21 maart 2022 is het Fletcher Hotel in Beekbergen één van de locaties waar de gemeente Apeldoorn crisisnoodopvang biedt. Omdat er nog steeds te weinig plaats is voor asielzoekers in de AZC’s in Nederland, blijft deze noodopvang nodig. Daarom heeft het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) het contract met het Fletcher Hotel verlengd met een half jaar. Daarna kan het contract nog een keer met een half jaar worden verlengd.

In de eerste weken woonden er vluchtelingen uit Oekraïne in het Fletcher Hotel. Voor deze groep hebben we andere locaties gevonden. Sinds begin april is er in het hotel plaats voor maximaal 160 asielzoekers uit andere landen. Het COA is verantwoordelijk voor deze opvang.

Vluchtelingen in Apeldoorn

Er zijn nog steeds vluchtelingen die in ons land veiligheid en onderdak zoeken. Ook in gemeente Apeldoorn zetten we ons in om hen op te vangen in onze mooie groene omgeving. In Apeldoorn wonen vluchtelingen uit Oekraïne, asielzoekers en statushouders. Wat betekenen die termen, wie is waarvoor verantwoordelijk en wat doen wij in Apeldoorn voor deze groepen? Lees meer over  Vluchtelingen in Apeldoorn.

Uw Reactie
Uw Reactie