Fotograaf: Imre Csany

Raad bezoekt Loenen

Hoe ziet de toekomst van Loenen eruit? Wat kan er beter? Daarover praten de inwoners van het dorp en de gemeenteraad op donderdagavond 8 december in De Brink in Loenen.

De ontmoeting met het dorp is tegelijk een hernieuwde kennismaking tussen de raad en Loenen. Bij de verkiezingen van 16 maart zijn veel nieuwe raadsleden verkozen. Naast het inhoudelijke programma is er genoeg tijd ingeruimd voor informele kennismaking en een drankje.

Het programma is kort en krachtig. De bijeenkomst begint met een Loenen-pubquiz om de kennis over Loenen bij de nieuwe raadsleden bij te spijkeren en natuurlijk om te testen wie Loenen het beste kent. Daarna gaat een aantal dorpsbewoners een korte pitch houden over de toekomst van Loenen. Er komen diverse thema’s aan bod, waaronder duurzaamheid, zorg, wonen en verkeer. Wat zou de raad hierover kunnen aankaarten op het stadhuis?
Loenen Zonnedorp is betrokken bij het programma om de Loenense vraagstukken goed te presenteren. Ook fracties hebben thema’s ingebracht. Daarna is het tijd voor het informele deel van de avond. De inloop is 19.00 uur. De bijeenkomst start 19.30 uur. De gespreksleider is raadslid Sytse Wiering. Dorpscentrum De Brink vind je aan de Hoofdweg 5 in Loenen.

De gemeenteraad komt elke donderdag bijeen op het stadhuis in Apeldoorn vergaderingen over allerlei onderwerpen tijdens de Politieke Markt Apeldoorn of voor besluitvorming in de gemeenteraadsvergadering. Elk kwartaal organiseert de raad op donderdag De Ontmoeting en die is vaak op een andere locatie. Dan zijn er geen vergaderingen, maar praten raadsleden met inwoners, ondernemers en instellingen. Dorpsbezoeken zijn een vast onderdeel.

Uw Reactie
Uw Reactie