Samen anders Oud & Nieuw vieren? Vraag subsidie aan!

Wilt u op een leuke manier samen met uw buurt, vereniging of anderen het nieuwe jaar inluiden? De gemeente kan een financiële bijdrage doen en heeft € 75.000,- beschikbaar gesteld voor mooie initiatieven tijdens de jaarwisseling 2023-2024.

Tijdens Oud & Nieuw geldt er in Apeldoorn een vuurwerkverbod. Om samen het nieuwe jaar feestelijk in te gaan, worden er verschillende grote aftelfeesten georganiseerd: in het Zuiderpark en op het Zwitsalterrein. Daarnaast stelt de gemeente een budget beschikbaar voor inwoners om ook op andere plekken samen het nieuwe jaar in te luiden. Wellicht wilt u samen oliebollen bakken of zelf een aftelfeest, zonder vuurwerk, organiseren. Of heeft u nog een heel ander goed idee? Het kan gaan om een klein buurt initiatief voor een paar honderd euro tot maximaal €2.500,-. Maar ook om een groter (buurt overstijgend) initiatief met een maximum van € 10.000,- per aanvraag.

Aanvragen kan tot 1 december 2023. Let er wel op dat beoordeling op basis van datum van binnenkomst gebeurt. Dus wacht niet te lang met het indienen van uw aanvraag. Bekijk hier de voorwaarden

Regels rondom vuurwerk

  • In juli 2021 heeft de gemeente in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) opgenomen dat het afsteken van consumentenvuurwerk tijdens de jaarwisseling in de gemeente Apeldoorn is verboden.
  • Iedereen vanaf 12 jaar mag wel fop- en schertsvuurwerk afsteken, zoals sterretjes, grondbloemen, Bengaals vuur, knalerwten en trektouwtjes.

Goed idee? Doe er iets mee!

Naast deze regeling kent de gemeente diverse andere regelingen voor initiatieven van inwoners.

Uw Reactie
Uw Reactie