In de marktstroom kunnen kinderen heerlijk spelen! Fotograaf: Maarten Sprangh

Spelen en strandstoelen in de Marktstraat

Het is volop zomer en dat betekent meer gezinnen in de binnenstad! Met het mooie weer is de Marktstroom al heerlijk om te spelen voor kinderen.

Maar de Gemeente Apeldoorn wilde de groene Marktstraat nog leuker maken voor kinderen en wat extra speelelementen plaatsen. Zo hangen er bijvoorbeeld grote kleurplaten en kleurpotloden. De kinderen kunnen direct aan de slag! En terwijl de kinderen lekker aan het spelen zijn, kunnen de ouders even heerlijk zitten in de kleurrijke strandstoelen, die de gemeente heeft laten maken om het gebruik van de buitenruimte nog meer te stimuleren vanuit het traject Buitenkansen. Het ontwerp van de stoelen heeft Apeldoorn Partners voor zijn rekening genomen. Elk design geeft een kernelement uit de Marktstraat weer: groen, water en natuurlijk... geen echte stad zonder... duiven! Want ook de aanwezigheid van dieren geeft leven in de brouwerij en een groen gevoel. Er zijn in totaal 20 strandstoelen verspreid, aan de fietsenstalling in de Marktstraat en aan 8 ondernemers verspreid over het Marktplein, de Markstraat en de Beekstraat. Wees welkom!

De Gemeente Apeldoorn wilde de groene Marktstraat nog leuker maken voor kinderen
De Gemeente Apeldoorn wilde de groene Marktstraat nog leuker maken voor kinderen

Het project Spelen in de Marktstraat,, met Gemeente Apeldoorn als opdrachtgever, is tot stand gekomen in samenwerking met de ondernemers - met dank aan de sleutelrol van Jennifer van Vliet van WAAR - en Marco Bod van Centrummanagement Apeldoorn. Samen maken we de binnenstad nog aantrekkelijker!

Uw Reactie
Uw Reactie