Het torentje van het stadhuis kleurt 25 november oranje. Fotograaf: Imre Csany

Torentje stadhuis kleurt 25 november oranje

Met het oranje aanlichten van het torentje sluit de gemeente aan bij de internationale campagne Orange the World. Die campagne vindt ieder jaar plaats van 25 november, de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen, tot 10 december, de Internationale Mensenrechtendag. De oranje campagnekleur staat symbool voor een zonnige toekomst, vrij van geweld tegen vrouwen en meisjes.

Met Orange the World vragen meer dan honderd landen aandacht voor geweld tegen vrouwen en meisjes. Dat is nodig, want in Nederland krijgt maar liefst 45% van de vrouwen en meisjes te maken met geweld.

Oranje handjes actie

Zondag 27 november gaat wethouder Anja Prins op pad met Soroptimistclub Apeldoorn en Apeldoorn SorgeLoo’s. Zij gaan dan met natuurlijke graffiti oranje handjes spuiten op verschillende plekken in Apeldoorn. Daarmee willen zij de aandacht voor dit thema vergroten.

Medestanders gezocht

Iedereen kan medestander worden in de strijd tegen geweld. U kunt helpen om het taboe te doorbreken en helpen om de cultuur te veranderen. Daar kunt u nu mee beginnen, door de #Medestander Pledge te ondertekenen. Kans maken op een Orange the World chocoladereep? Stuur dan een foto van uw ingevulde #Medestander Pledge naar het Instagram account van de gemeente.

Uw Reactie
Uw Reactie