Opening Laan van Osseveld
De opening van de Laan van Osseveld op 12 mei werd druk bezocht.  Fotograaf: Rob Voss

Tunnel Laan van Osseveld officieel geopend

Onder luid applaus is de nieuwe spoorwegtunnel aan de Laan van Osseveld vrijdagmiddag 12 mei geopend. Voorafgaand knipte wethouder Marco Wenzkowski symbolisch een lintje door met gedeputeerde Helga Witjes, regiodirecteur Danou Veenhof van ProRail, vertegenwoordigers van omwonenden, aannemers en ondernemers van ’t Fort en Het Rietveld. Kinderburgemeester Jolie en klasgenoot Roos maakten de opening definitief en knipten het laatste lint door.

Na 16 maanden werk kan het verkeer vanaf vandaag gebruik maken van de onderdoorgang. Dat betekent dat ook de omleidingsroutes verleden tijd zijn. “Een mooie en belangrijke dag voor Apeldoorn. Het was symbolisch om de lintjes te knippen met zoveel verschillende mensen. Dat laat zien hoe omvangrijk dit project is”, aldus wethouder Wenzkowski. De tunnel kwam mede tot stand met een financiële bijdrage van het Rijk en de provincie Gelderland.

Betere verkeersdoorstroming

In de oude situatie met de spoorwegovergang stond het verkeer aan de Laan van Osseveld ongeveer 20 minuten per uur stil. “Deze tunnel gaat de verkeersdoorstroming en veiligheid enorm verbeteren. De Laan van Osseveld is een belangrijke verkeersader in de stad als onderdeel van de Apeldoornse ring”, vervolgt Wenzkowski.

Naast de bouw van spoortunnel zijn de rijbanen verdubbeld van twee naar vier rijbanen. De rotonde aan de Veenhuizerweg is verdwenen en vervangen door verkeerslichten. Over de tunnel ligt een brug voor fietsers en voetgangers, zodat zij veilig de Laan van Osseveld kunnen oversteken.

Vervanging van overwegen 

ProRail is tevreden met de oplevering van de tunnel. Regiodirecteur Veenhof: “We zijn blij met de onderdoorgang als vervanging van de overweg. We kijken terug op een succesvolle samenwerking met de gemeente Apeldoorn en aannemer Hegeman, die hard gewerkt heeft om de onderdoorgang te bouwen.”

Uw Reactie
Uw Reactie