Kinderen spelen in de fontein op het Plein van de Stad Fotograaf: Rob Voss

Zomerse waterpret in de binnenstad

Het is weer volop genieten in de binnenstad met deze warme temperaturen. Kinderen spelen tijdens de zomerse dagen volop met het water in de binnenstad, zowel in de Marktstroom als in de fontein op het Plein van de Stad.

En dit biedt niet alleen plezier, maar is ook nog eens nuttig! Het wordt steeds warmer, zeker in bebouwde gebieden zoals de binnenstad. Het water zorgt voor verkoeling nu we met klimaatverandering te maken hebben. Daarnaast hebben we vaker te maken met harde regenbuien met veel water in korte tijd. Water dat niet altijd goed weg kan. De Markstroom vangt het overtollige grondwater op dat uit de parkeergarage gepompt wordt.

Tussen het Stadhuis en Raadhuis zit een waterbuffer met 12 kuub (12.000 liter) water. We vullen deze buffer niet met leidingwater, maar met schoongemaakt grondwater dat afkomstig is van drainagepompen uit de kelder van de parkeergarage onder het Stadhuis. Er wordt dus geen drinkwater verspild voor Marktstroom en de fontein op het Plein van de Stad. En is het langere tijd droog, dan krijgen bomen en planten in de binnenstad ook water uit deze opslag.

Uw Reactie
Uw Reactie