Ga naar de homepage
A A A
Zoekvenster
Zoeken

De inrichting van de openbare ruimte

28-05-2019

28 mei 2019 - Er wordt door veel partijen gewerkt om het nieuwe Anklaar gereed te krijgen voor oplevering. Nu de nieuwe winkels, woningen en appartementen bijna klaar zijn, is het ook tijd om de openbare ruimte daaromheen in te richten. En dat wordt prachtig! Aannemer Dura Vermeer is door de gemeente aangesteld om de openbare ruimte rondom het winkelcentrum in te richten. Ook maken zij mooie kademuren rondom het water en realiseren zij de herinrichting van de Sluisoordlaan.

Mijn Apeldoorn

De werkzaamheden van Dura Vermeer zijn medio februari 2019 gestart en de eerste fases zijn ondertussen afgerond. De nieuwe wegindeling van de Sluisoordlaan is al goed zichtbaar. Er is voor deze wegindeling gekozen om een veiligere situatie te creëren voor de fietsers en automobilisten en om een mooie aansluiting met het nieuwe winkelcentrum te maken.

Vanwege de veiligheid is de Sluisoordlaan, tussen de Laan van Zevenhuizen en de Anklaarseweg voor doorgaand verkeer afgesloten. Dura Vermeer zorgt ervoor dat de mensen die in de woningen langs het werkvak wonen, wel bij hun eigen woningen kunnen komen. De werkwijze van Dura Vermeer bestaat namelijk uit het ‘opknippen’ van de Sluisoordlaan in werkvakken. Door werkvakken te gebruiken en maar op 1 werkvak tegelijk bezig te zijn, blijven de aanliggende woningen bereikbaar. De bewoners van de rest van de Sluisoordlaan en de aanliggende straten waar op dat moment geen werkzaamheden plaatsvinden worden gevraagd om een andere route te kiezen om bij hun woning te komen. 

Naast de werkzaamheden aan de Sluisoordlaan is Dura Vermeer ook bezig met de inrichting van de openbare ruimte rondom het nieuwe winkelcentrum. Van deze werkzaamheden merken de omwonenden echter weinig. Ze gebeuren in overleg met de andere aannemers die verantwoordelijk zijn voor de bouw van de appartementen en de nieuwe winkels en dit werk vindt plaats tussen de bouwhekken die er al staan.

De planning van de werkzaamheden aan de Sluisoordlaan communiceert Dura Vermeer via bewonersbrieven en de BouwApp. De brieven versturen zij naar de bewoners waar op dat moment de werkzaamheden plaatsvinden en/of waar ze plaatsvinden op het moment dat er een nieuwe fase start.

Het is voor iedereen die geïnteresseerd is in het project mogelijk om via een speciale (gratis) app de voortgang van het werk te volgen. Dura Vermeer gebruikt deze BouwApp om iedereen op de hoogte te houden. In de app staan nieuwsberichten over de werkzaamheden, updates van de planning en informatie over mogelijke hinder en afsluitingen. Ook kunt u via de BouwApp vragen stellen aan de omgevingsmanager en uitvoerder van Dura Vermeer en kunt u uw tevredenheid over de voortgang van het project aangeven en tips geven.

   • Anklaar 1Bekijk een grotere versie
  • AnklaarBekijk een grotere versie