Netwerken over circulaire economie op Zwitsal

Gemeente Apeldoorn brengt 6 oktober ondernemers, overheid, onderwijs en onderzoek bij elkaar tijdens een netwerkbijeenkomst over circulaire economie. Deze bijeenkomst in het kader van EU-project CityLoops vindt plaats bij NewTechPark op het Zwitsalterrein.

De bijeenkomst brengt mensen uit verschillende sectoren samen, om kennis en ervaring uit te wisselen over circulariteit. Het programma duurt van 13.00 tot 18.00 met presentaties over de CityLoops cases, circulair aanbesteden en onderzoeksresultaten in de praktijk door Saxion Hogeschool en Wageningen Research. Daarnaast is er een gastcollege over circulariteit en servitization; hoe maak je een dienst van je (circulaire) product? De middag wordt afgesloten met een panelgesprek met ondernemers uit de regio en een netwerkborrel.  

CityLoops

Het door de EU gesubsidieerde project CityLoops brengt zeven Europese steden samen: Apeldoorn, Bodø (Noorwegen), Mikkeli (Finland), Porto (Portugal), Sevilla (Spanje), Høje-Taastrup en Roskilde (Denemarken). Het doel: meer circulair worden. Door het uitwerken van verschillende projecten op het gebied van biologisch afval en bouw, infra- en sloopafval, delen deze steden kennis over het duurzaam hergebruiken van materiaal. Zo gaan er geen herbruikbare grondstoffen meer verloren en gaan we in Europa steeds meer circulair werken.

Als één van de zeven steden uit dit project, werkt de gemeente Apeldoorn samen met partners Saxion Hogeschool en Wageningen University & Research aan verschillende cases: bokashi, 3D-printen met Japanse Duizendknoop, biochar, gras naar papier en de circulaire straatrenovatie van Griffiersveld in De Maten.

Uw Reactie
Uw Reactie