WK Volleybal Vrouwen 2022
WK Volleybal Vrouwen 2022

Van 23 september t/m 15 oktober 2022 vindt het WK Volleybal Vrouwen in Nederland plaats. Samen met Polen organiseert Nederland het WK. Apeldoorn is met Arnhem en Rotterdam een van de speelsteden.

Apeldoorn gastheer voor Team NL

Het WK duurt drie weken en er nemen 24 landen, van vijf verschillende continenten deel. De kwart en halve finale zullen plaatsvinden bij Omnisport. Niet alleen worden er twee kwartfinales en de halve finale in Omnisport gespeeld, ook is Apeldoorn de gastheer van Team NL tijdens het toernooi. De Oranjeleeuwinnen verblijven het hele toernooi in Apeldoorn. Op 22 september wordt het een volleybal spektakel op het Marktplein tijdens de officiële teampresentatie met alle deelnemende landen.

De kaartverkoop voor het WK Volleybal Vrouwen 2022 is gestart.

Officiële Teampresentatie

  • Datum: 22 september, 2022
  • Tijd: ntb
  • Locatie: Marktplein, Apeldoorn

Kwartfinales Datum: 11 oktober, 2022

  • Tijd: ntb Locatie: Omnisport, Apeldoorn

Halve finale Datum: 13 oktober, 2022

  • Tijd: ntb Locatie: Omnisport, Apeldoorn

Bekijk het volledige WK programma.

In aanloop naar het WK Volleybal vinden er verschillende side-events plaats. In wijken en buurten worden straatvolleybaltoernooien georganiseerd, er zijn clinics op scholen en nog veel meer. U vindt alle evenementen op Uit in Apeldoorn

  • Locatie: De Voorwaarts 55, 7321 MA Apeldoorn
  • Telefoon: 088 900 0390
  • Website: www.omnisport.nl

Omnisport is erg goed met de fiets of het OV te bereiken. Voor bezoekers buiten Apeldoorn is Omnisport ook per auto goed te bereiken. Dankzij een uitstekende aansluiting op de A50 en A1 en de uitgebreide parkeermogelijkheden is Omnisport bijzonder goed bereikbaar voor bezoekers die met de auto komen. Het complex ligt bovendien op slechts één uur rijden van Amsterdam, Eindhoven, Assen en Enschede.

Cultuur

Apeldoorn is de grootste stad op de Veluwe en een prima uitvalsbasis voor de groene omgeving en de vele attracties en verblijfslocaties op de mooie Veluwe.

Meer informatie

Meer informatie

Heeft u vragen over het WK Volleybal of wilt u meer informatie?

Neem contact op

Uw Reactie
Uw Reactie