Kunt u hulp gebruiken bij uw energiekosten?
Fotograaf: Gemeente Apeldoorn
Kunt u hulp gebruiken bij uw energiekosten?

Is uw energierekening flink gestegen? Dan kunt u verschillende dingen doen. Kijken of u daar geld voor kunt krijgen en/of uw woning duurzamer maken.

Kunt u hulp gebruiken bij uw energiekosten?

Er zijn verschillende mogelijkheden om uw energiekosten terug te brengen. Zo is er een eenmalige energietoeslag voor inwoners met een laag inkomen en is er bijstand bij voor mensen die met flink hogere kosten te maken krijgen.  Ook levert isoleren en verduurzamen van uw huis direct voordelen op. Het bespaart geld, dat is fijn voor uw portemonnee. En het bespaart energie, dat is goed voor het milieu.

Energietoeslag

Inwoners met een laag inkomen kunnen een eenmalige energietoeslag van mogelijk 1.300 euro netto per huishouden aanvragen.

Bijzondere bijstand is er voor iedereen

De bijzondere bijstand is er voor mensen die opeens flink hogere kosten krijgen. Veel mensen denken dat bijzondere bijstand alleen voor mensen is die de ‘gewone’ bijstand ook krijgen. Maar dat is niet zo. Nu is bijzondere bijstand er bijvoorbeeld ook als de energierekening flink hoger wordt. Dus vraag ‘m aan! U kan het altijd proberen

Isoleren en verduurzamen van uw woning

Isoleren en verduurzamen van uw huis levert direct voordelen op. Het bespaart geld, dat is fijn voor uw portemonnee. En het bespaart energie, dat is goed voor het milieu.

Twijfelt u of u geld kunt krijgen?

Bel ons dan. Er is meer mogelijk dan u denkt. Centenkwesties is telefonisch te bereiken van maandag tot en met donderdag tussen 10.00 en 14.00 uur, via 055 580 11 40. U krijgt een medewerker aan de telefoon die alles weet van geldzorgen en regelingen. Ze kunnen ook proefberekeningen met u doen voordat u iets aanvraagt. Er wordt niets van het gesprek bewaard, tenzij u dat wilt. U kunt dus anoniem bellen.

Energietransitie

Ook in de toekomst willen we fijn leven, werken en wonen in Apeldoorn. Door klimaatveranderingen warmt de aarde op en dat heeft negatieve gevolgen voor de natuur en voor ons. We kunnen deze veranderingen afremmen door onze CO2-uitstoot te verminderen. En daarvoor hebben we een doel gesteld: in 2050 zijn we in Apeldoorn energieneutraal en aardgasvrij. Dat kunnen we bereiken door minder energie te gebruiken en meer duurzame energie op te wekken.

Meer informatie

Meer informatie

Heeft u een vraag? Of wilt u meer informatie?

Kijk eerst tussen de veelgestelde vragen. Staat uw vraag hier niet bij? Stuur dan een e-mail naar energietoeslag@apeldoorn.nl. Voor vragen kunt u ook bellen naar 14 055 (kies voor optie 7 in het keuzemenu). Wij zijn te bereiken van maandag tot en met donderdag van 8.30 tot 17.00 uur. Op vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur.

Meer energietransitie

Uw Reactie
Uw Reactie