Melding openbare ruimte

Alle producten onder Melding openbare ruimte

Verloren of gevonden voorwerpen

Bent u een voorwerp kwijt of heeft u er een gevonden? Geef uw voorwerp aan bij de gemeente. Dat kan online of in het stadhuis.

Verkeersoverlast

Apeldoorn is een fijne en veilige stad om in te wonen. Om dat zo te houden letten we goed op veiligheid in het verkeer. Dit is belangrijk voor iedereen die deelneemt aan het verkeer: fietsers, voetgangers, OV-reizigers, automobilisten en gebruikers van alle andere soorten vervoer. De gemeente krijgt veel vragen over verkeersveiligheid, maar ook over parkeerplaatsen en geluidsoverlast veroorzaakt door verkeer.

Verlichting

Wilt u een defecte lantaarnpaal melden, dan kunt u dat doorgeven op de storingenkaart hieronder. Wij proberen de storing binnen 7 werkdagen op te lossen. Lees verder voor andere meldingen over verlichting.

Bladafval melden

Onze bladploeg gaat elke week op pad om ergens in Apeldoorn weg te halen. Bladafval buiten de vaste routes, ruimen we niet op. Alleen als bladeren een gevaarlijke situatie veroorzaken kunt u een melding doen.

Overlastgevende personen

Heeft u last van rommel, lawaai of andere overlast in uw buurt? En helpt een gesprek met degene die de overlast veroorzaakt niet? Meld dan hier uw overlast.

Japanse Duizendknoop

De Japanse Duizendknoop is een mooie plant die in het voorjaar en zomer met grote snelheid uit de grond schiet. De plant groeit hard, verdringt andere planten en kan schade veroorzaken aan de openbare ruimte.

Eikenprocessierups

De eikenprocessierups is een rups van een nachtvlinder. De rupsen gaan 's nachts groepsgewijs, in processie, op zoek naar voedsel, eikenbladeren. Mensen en dieren kunnen 's zomers flink last hebben van de eikenprocessierups. De beestjes ontwikkelen naast de normale witte haren namelijk ook brandharen. Dit kan bij aanraking leiden tot jeuk, huiduitslag en irritatie aan de ogen of luchtwegen.

Ontheffing geluidshinder

Als u meer geluid maakt dan op een bepaalde plek normaal is, dan heeft u misschien een ontheffing nodig. Bijvoorbeeld als u verbouwt of een tuinfeest geeft. Soms is het voldoende als u de overlast aan de gemeente meldt.

Uw Reactie
Uw Reactie