Uw buurt

Alle producten onder Uw buurt

Joodse Gedenkstenen

Op sommige plekken in Apeldoorn liggen gedenkstenen. Deze stenen worden neergelegd ter nagedachtenis aan Joden die tijdens de oorlog zijn weggevoerd en omgebracht. Elk individu wordt herdacht op de plek waar hij of zij gewoond heeft. De gemeente steunt dit initiatief en stelt de openbare ruimte hiervoor beschikbaar.

Initiatieven jaarwisseling

Samen anders Oud & Nieuw vieren? Vraag subsidie aan! Wilt u op een leuke manier samen met uw buurt, vereniging of anderen het nieuwe jaar inluiden? De gemeente kan een financiële bijdrage doen. De gemeente heeft 75.000 euro (met een maximum van 10.000 euro per aanvraag) beschikbaar gesteld voor mooie initiatieven tijdens de jaarwisseling (31 december 2022– 1 januari 2023). Uiteraard zijn er wel enkele regels aan verbonden.

Apeldoorn rein

Samen maken en houden we Apeldoorn schoon. Of het nu is door afval in de afvalbak te gooien, de hond uit te laten op een hondenuitlaatplaats of een opruimactie in de buurt te organiseren: iedereen kan Rein zijn.

Subsidieregeling Gebiedsparticipatie

Gebiedsparticipanten kunnen jaarlijks subsidie aanvragen.

Naamgeving straat, buurt of wijk

Het college van burgemeester en wethouders benoemt de openbare ruimte. Denk aan de naamgeving van nieuwe wijken, buurten, straten, pleinen, bruggen en viaducten en het eventueel wijzigen of intrekken van een naam.

Preventieadvies veilig wonen

Uw woning en woonomgeving kunnen (bijna) altijd veiliger. En u kunt het inbrekers ongetwijfeld moeilijker maken. Een gediplomeerd preventieadviseur van de gemeente kan u van advies voorzien.

Hout stoken

Het stoken van hout brengt warmte en sfeer in huis. Ook een vuurkorf, houtkachel of barbecue buiten geeft vaak gezelligheid. Maar het stoken van hout, zowel binnen als buiten, kan ook voor gezondheidsproblemen en overlast zorgen. Het is belangrijk om op een juiste manier te stoken, zodat overlast voor anderen beperkt blijft.

Jaarwisseling

Oud en nieuw vieren we in Apeldoorn zonder geknal in de straten, maar op een andere manier. Gezellig met elkaar.

Bijzondere bomen

Apeldoorn kent ongeveer 6000 Bijzondere bomen. Daarvan is ongeveer de helft in particulier eigendom. Als eigenaar van één of meerdere Bijzondere bomen kunt u subsidie aanvragen voor beheer- en onderhoudswerkzaamheden en voor boomtechnisch onderzoek.

Uw Reactie
Uw Reactie