Parkeren en ontheffingen

Alle producten onder Parkeren en ontheffingen

Parkeervergunning voor bewoners

In een aantal wijken in en rond het centrum van Apeldoorn heeft u een parkeervergunning nodig om te parkeren. Als u in zo'n wijk woont, kunt u een parkeervergunning aanvragen.

Bezoekersregeling: parkeren voor bezoek

Woont u in een gebied met betaald parkeren of parkeervergunningen en ontvangt u bezoek? Vraag dan de bezoekersregeling aan. Daarmee kunt u uw bezoek makkelijk (online) aan- en afmelden.

Parkeervergunning opzeggen

Als u uw parkeervergunning niet meer gebruikt, kunt u deze opzeggen. Bijvoorbeeld omdat u verhuist of geen auto meer heeft.

Tijdelijke parkeervergunning

Als u in een vergunninggebied gaat wonen, maar nog niet ingeschreven staat op het nieuwe adres, kunt u een tijdelijke parkeervergunning aanvragen.

Tijdelijke ontheffing op parkeerverbod

In het voetgangersgebied centrum en in het Beekparkgebied geldt een parkeerverbod. U mag in deze gebieden alleen parkeren als u een ontheffing heeft. 's Morgens tussen 06.00 uur 11.00 uur heeft u geen ontheffing nodig.

Ontheffing berijden voetgangersgebied Centrum / Beekparkgebied

Wilt u met gemotoriseerd verkeer in een voetgangersgebied in het centrum of in het Beekparkgebied rijden? Dan heeft u toestemming nodig van de gemeente.

Verkeersregels- of verkeerstekensontheffing

Wilt u ergens rijden of parkeren waar dat normaal niet mag? Dan is een ontheffing van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens (RVV) nodig. De RVV-ontheffing vraagt u minimaal 2 weken van te voren aan

Uw Reactie
Uw Reactie