Japanse Duizendknoop

De Japanse Duizendknoop is een mooie plant die in het voorjaar en zomer met grote snelheid uit de grond schiet. De plant groeit hard, verdringt andere planten en kan schade veroorzaken aan de openbare ruimte.

Lees meer

Het is een vaste plant die in de winterperiode afsterft, maar bij warmer weer, ieder jaar weer terug komt. De planten kunnen tot wel 4 meter diep wortelen en via de wortels neemt de plant steeds meer ruimte in beslag. De plant komt in het voorjaar met rode punten uit de grond, de volgroeide stengels zijn groen met rode vlekjes.

De bladeren zijn 5 tot 12 cm lang maar er bestaat een grote variatie in bladvorm (ondersoorten) die variëren tussen ovaal, hartvorming en uitlopend in een punt. Het jonge blad heeft een rode gloed, eenmaal volgroeid is het blad zachtgroen. In augustus en september bloeit de plant uitbundig met crème/witte tot wit/roze bloempjes in losse pluimen. De plant heeft door zijn extreme groei negatieve gevolgen voor andere flora en fauna. Daarom bestrijden we de Japanse Duizendknoop.

  • We bestrijden de Japanse Duizendknoop door afmaaien (meerdere keren per jaar), uittrekken of afknippen. De plant raakt hierdoor uitgeput.
  • In de zomer en het najaar wordt er in beperkte mate met bestrijdingsmiddelen gewerkt, bij het afsterven trekt de plant zijn voedingsstoffen terug in de wortels en neemt op die manier het bestrijdingsmiddel mee.
  • U kunt zelf helpen door het maaisel niet op de composthoop of in de groene container te doen, maar in de grijze container. Daarmee voorkomen we dat de plant zich verspreid. Geen grijze container? Lever het maaisel gratis in bij Circulus-Berkel. Kijk op de website van Circulus-Berkel voor de openingstijden.
Uw Reactie
Uw Reactie