Hulp bij het huishouden

Het kost sommige mensen veel moeite om het huis schoon te maken en te houden. Soms zelfs te veel. Wat als het u zelf niet meer lukt? Dan kunt u hulp in het huishouden regelen. Iemand anders doet dan de huishoudelijke taken voor u. U kunt natuurlijk zelf een particuliere huishoudelijke hulp regelen. Wanneer dit voor u niet mogelijk is, kunt u bellen met het Wmo-loket voor informatie en advies.

Lees meer

Neem telefonisch contact op met het Wmo-loket via 14 055 en kies voor optie 3. We bespreken wat u zelf kunt doen en welke mogelijkheden er zijn voor hulp. Als u een indicatie krijgt, kunt u op 2 manieren hulp krijgen. De gemeente kan het voor u regelen en betalen (zorg in natura). U krijgt dan hulp van één van de aanbieders waar de gemeente een contract mee heeft. U kiest dan zelf van welke aanbieder u hulp wilt. Of u kiest ervoor om met een persoonsgebonden budget (PGB)  de hulp in te kopen bij iemand die u zelf kiest. 

U hoeft niets te doen als u geen huishoudelijke hulp meer nodig heeft.

Laat het ons weten als u uw ondersteuning wilt verlengen, dit gebeurt bij voorkeur 8 tot 12 weken voor de einddatum van uw ondersteuningsperiode.

U kunt zelf een afspraak maken. Die kunt u inplannen wanneer het alle betrokkenen uitkomt.

Het gesprek met de Wmo-consulent zal ongeveer een uur tot anderhalf uur duren. Wij vragen u hier rekening mee te houden bij met maken van andere afspraken.

Als u ondersteuning of een hulpmiddel van de Wmo gebruikt, betaalt u bijna altijd een eigen bijdrage. Het maakt niet uit of u deze ondersteuning of het hulpmiddel in natura ontvangt, of in de vorm van een persoonsgebonden budget. Meer informatie leest u op de pagina eigen bijdrage.

Sommige zorgverzekeringen vergoeden dan een aantal uur huishoudelijke hulp. Neem hiervoor contact op met uw zorgverzekering.

Uw Reactie
Uw Reactie