Homepage Apeldoorn.
A A A
Zoekvenster
Zoeken

Apeldoorn haalt Sinterklaas binnen met pepernotenroute in Oranjepark

27-10-2021

Apeldoorn haalt Sinterklaas zaterdag 13 november binnen in het Oranjepark! Alle kinderen kunnen tussen 10.00 en 12.00 uur meedoen aan een pepernotenroute en onderweg Sinterklaas begroeten. Op de route kunnen kinderen pietengym doen, de pietenband maakt muziek en natuurlijk is het paard Ozosnel van de partij. En de Sint? Die neemt plaats in de muziektent om alle Apeldoornse kinderen toe te zwaaien!

Mijn Apeldoorn

Aan het begin van de pepernotenroute krijgen kinderen een stempelkaart. Daarmee kunnen ze aan alle activiteiten onderweg mee doen. Een meet and greet met Apeldoorn mascottes, pietengym van Accres, de fotowand van Sint in Apeldoorn, dansen en zingen met de pietenband, Ozosnel en natuurlijk Sinterklaas zelf in de muziektent. De route start aan de kant van de Kerklaan en eindigt bij de Sint in de muziektent. 

Een pepernotenroute in plaats van een intocht?

We hebben nog steeds te maken met coronaregels voor evenementen en bijeenkomsten. Een intocht  met grote groepen mensen valt niet onder een zogeheten doorstroomevenement en zou dus met toegangshekken en controle op coronatoegangsbewijs moeten gebeuren. Daarom kiezen Stichting Apeldoornse Sinterklaas Intocht en gemeente voor de pepernotenroute in het Oranjepark.

Daarnaast komen er dit jaar weer 3 Apeldoornse sinterklaasjournaals met presentator Jan de Hoop en burgemeester Ton Heerts. Basisscholen die dit willen uitzenden, kunnen zich daarvoor aanmelden via info@sintinapeldoorn.nl.

Meer informatie

Kijk voor alle info op sintinapeldoorn.nl  • Sinterklaas zwaait naar Apeldoorn kinderenBekijk een grotere versie